detector.media
09.05.2017 12:15
Cпівачка, яку Україна не пустила на «Євробачення», заспіває «День победы» у Криму
Cпівачка, яку Україна не пустила на «Євробачення», заспіває «День победы» у Криму
Російська виконавиця Юлія Самойлова, яка мала представляти Росію на «Євробаченні-2017», виступить 9 травня на концерті на площі Нахімова в анексованому Севастополі

Про це повідомляють на сайті підконтрольного Кремлю уряду міста, пише «Радіо Свобода».

«Виступ співачки в День Перемоги пройде на площі Нахімова. Її поява на головній сцені міста запланована на дев'яту годину вечора. Перед тисячами севастопольців і гостей міста Юлія виконає композиції «Молитва», «Солов'ї», «Хай живе мир», I will always love you, «Новий день», «Стіна», Flame is burning. Завершить виступ Юлії фінальна пісня свята – «День Победы», яку співачка виконає разом з усіма учасниками святкового концерту та глядачами концерту на площі Нахімова», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, «Первый канал» Росії делегував Юлію Самойлову, яка з дитинства має першу групу інвалідності і пересувається на інвалідному візку, на «Євробачення-2017» у Київ. У 2015 році вона виступала в окупованому Криму, порушивши Закон України.

22 березня СБУ заборонила Юлії Самойловій в'їзд на територію України терміном на три роки. 

23 березня ЄМС запропонувала Юлії Самойлової організувати пряму трансляцію виступу. Проте російський «Первый канал» відмовився від дистанційної участі Юлії Самойлової на «Євробаченні-2017» в Києві.

Після цього ЄМС висловила глибоке занепокоєння ситуацією і заявила, що працюватиме надалі над тим, щоб всі учасники виступили на конкурсі.

Віце-прем'єр-міністр України з гуманітарних питань В'ячеслав Кириленко запропонував Росії визначити замість Юлії Самойлової, якій заборонено в’їзд в Україну через порушення законодавства, іншого учасника «Євробачення-2017». 

Гендиректорка Європейської мовної спілки (ЄМС) Інгрід Дельтенре у листі просить прем’єр-міністра Володимира Гройсмана забезпечити участь в «Євробаченні-2017» представниці Росії Юлії Самойлової нарівні з усіма конкурсантами. Інакше, за її словами, деякі країни можуть відмовитися від участі у цьогорічному конкурсі, а Україна може бути відсторонена у подальшому від «Євробачення». 

3 квітня члени Наглядової ради Суспільного мовлення закликають директорку ЄМС Інгрід Делтенре, та, в її особі, Європейську мовну спілку поважати суверенітет України, не перетворювати Європейську мовну спілку на інструмент підсилення чужих політичних маніпуляцій і не перешкоджати такими заявами нормальному проведенню конкурсу – як цього року, так і у майбутньому.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY