detector.media
08.05.2017 11:32
«UA:Перший» у День пам’яті та примирення покаже документальну стрічку «Голод до правди»
«UA:Перший» у День пам’яті та примирення покаже документальну стрічку «Голод до правди»
Прем’єра повнометражного документального фільму «Голод до правди» вийде в ефірі телеканалу сьогодні, 8 травня, о 19:40.

Про це йдеться на офіційному сайті «UA:Першого».

Фільм спільного виробництва Фонду «Канада – Україна», компанії Messy Moment Media, режисера і продюсера Ендрю Ткача та об’єднання українських документалістів «Вавилон’13» поєднує дві історії - про подорож до Радянського союзу канадської репортерки у 30-х роках ХХ століття та про життя родини українського військового-учасника нинішнього конфлікту на Сході України.

Канадська репортерка Ріа Клайман проїхала центральними районами СРСР, коли там лише починався штучний голод. Її газетні статті про події 1932-33 років були одним із небагатьох джерел правди. Саме за опис Голодомору і ГУЛАГу Ріу Клайман вигнали з Радянського Союзу. Пізніше репортерка взялася за хроніки ранніх років влади Гітлера.

У  стрічці «Голод до правди» історія Клайман переплітається з розповіддю про життя родини спецпризначенця Збройних сил України Сергія Глондаря. Він був захоплений у полон у бою під Дебальцевим – наступного дня після того, як за мирною угодою Мінськ-2 зброя керованих Російською Федерацією бойовиків мусила замовкнути. Глондар – батько двох доньок, проте ніколи не бачив молодшу з них, а впродовж 700 днів полону його родина отримала тільки сім літер.

У фільмі поєднано рідкісні архівні фото, історичну перспективу й реальну життєву драми сьогодення. До саундтреку стрічки ввійшли пісні Джамали, ONUKA, гуртів ДахаБраха і Dakh Daughters.

Також у сітці «UA:Першого» 8 травня – документальні фільми на воєнну тематику «Каїнова печать», «Загальний зшиток», «Нульовий рубіж», «Вони боролись до згину», «49», художні фільми «Повернення» і «Штиль».

Що покажуть українські телеканали 8 і 9 травня, читайте тут.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY