detector.media
06.05.2017 16:54
Італійський канал не вибачився перед Україною за образу, але прибрав скандальне відео
Італійський канал не вибачився перед Україною за образу, але прибрав скандальне відео
В ефірі каналу італійської державної телекомпанії RAI під час програми Nemo ведучій Енріке Луччі дозволив собі некоректні висловлювання щодо анексії Криму Росією та проведення «Єробачення» в Україні. Наразі невідомо, чи вибачиться канал за слова свого ведучого, але скандальне відео зникло з сайту телеканалу.

Про це повідомляє низка українських ЗМІ.

4 травня близько 17.20 в київському аеропорту «Бориспіль» приземлився італійський співак Франческо Габбані, якому, як писав «Детектор медіа», букмекери з перших днів прогнозують перемогу на міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення-2017».

«Nemo вітає вас! Ми розпочинаємо 19-й випуск нашої програми вітанням Франческо Габбані, який сьогодні вирушив до України, щоб представити Італію на Євробаченні!», - розпочала програму ведуча італійського телеканалу RAI Валентина Петріні.

«Так, Україна цього року приймає Євробачення, але наш Габбані потужніший за радянську ракету! Україна вже програла (інший варіант перекладу – втратила. – Ред.) Крим, тому програє (втратить. – Ред.) і Євробачення!»,  - продовжив ведучий Енріке Луччі.

Після публікації відео на сторінці програми у Facebook користувачі соціальної мережі, серед яких було чимало українців, що проживають в Італії, висловилися вкрай негативно щодо заяв італійського ведучого і підкреслили, що Крим – це Україна.

Наразі відео скандальної програми недоступне на сайті каналу.

Нагадаємо, це не перший скандал, пов’язаний з негативними висловлюваннями у бік України, що лунають на каналі італійської державної телекомпанії RAI. У березні телекомпанія закрила телешоу за неетичні висловлювання в бік українок.

На фото - Валентина Петріні й Енріке Луччі

Фото: скрін відео програми з Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY