detector.media
06.05.2017 13:04
Нацрада Франції з контролю за президентською кампанією рекомендує ЗМІ не розкривати зміст зламаної пошти штабу Макрона
Нацрада Франції з контролю за президентською кампанією рекомендує ЗМІ не розкривати зміст зламаної пошти штабу Макрона
Національна рада Франції з контролю за президентською кампанією закликала ЗМІ не висвітлювати зміст документів штабу кандидата у президенти Еммануеля Макрона, які виявилися злиті у мережу внаслідок хакерської атаки.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Ради, передає «Європейська правда».

«Рада звертається до ЗМІ, зокрема вебсайтів, з проханням не повідомляти про зміст цих даних і нагадує, що поширення неправдивої інформації підпадає під дію закону, зокрема, кримінального права», - йдеться у повідомленні.

Також Рада 6 травня  збереться на позачергове засідання у зв’язку з витоком листування.

Як відомо у субботу, 6 травня, у Франції - день тиші перед другим туром президентських виборів.

Перед цим команда Еммануеля Макрона повідомила, що стала жертвою масованої хакерської атаки за декілька годин до офіційного завершення кампанії. Результатом атаки стали злиті в мережу десятки тисяч листів і документів штабу Макрона, при цьому оригінальні документи змішані з фейками. 

Нагадаємо, кандидат в президенти Франції Еммануель Макрон заявив, що виключає можливість присутності журналістів російських державних ЗМІ - телеканалу Russia Today (RT) і новинного агентства Sputnik - на своїх передвиборних заходах.

На початку травня у Франції прокуратура почала розслідування через поширення фейків про кандидата в президенти країни Еммануеля Макрона через російські ЗМІ.

На фото - Еммануель Макрон

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY