detector.media
06.05.2017 10:32
Російському новинному агентству Sputnik відмовили в акредитації при Сенаті США
Російському новинному агентству Sputnik відмовили в акредитації при Сенаті США
Російському інтернет-порталу Sputnik відмовили в отриманні постійної прес-акредитації в Конгресі США. За словами глави прес-галереї Сенату Джастіна Вілсона, Sputnik може опротестувати це рішення.

Про це повідомляє DW з посиланням на видання Politico.

Як випливає з правил сенатської прес-служби, акредитовані ЗМІ не можуть «діяти як агенти, або бути найнятими федеральним, місцевим або закордонним урядом або їх представниками».

За даними Джастіна Вілсона, жодна служба новин, що спонсорується якою-небудь державою, не входить до складу прес-галереї Сенату.

Комітет при прес-службі, куди на змінній основі входять різні журналісти, визначає, кому дістанеться пропуск, що дає доступ до різних будівель Капітолійського пагорба. Подібний пропуск часто дається перед постійною акредитацією при Білому домі і Верховному суді.

Спецкор агентства Sputnik в Вашингтоні Ендрю Фейнберг на своїй сторінці в Facebook написав, що планує звернутися до адвоката, що спеціалізується на питаннях свободи слова. Фейнберг вважає рішення прес-галереї Сенату «найбільш абсурдною річчю, з якою я коли-небудь стикався за десятиліття роботи журналістом у Вашингтоні».

Нагадаємо, кандидат в президенти Франції Еммануель Макрон заявив, що виключає можливість присутності журналістів російських державних ЗМІ - телеканалу Russia Today (RT) і новинного агентства Sputnik - на своїх передвиборних заходах.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY