detector.media
04.05.2017 15:20
Фільм «Рідні» режисера Манського переміг на кінофестивалі в Австрії
Фільм «Рідні» режисера Манського переміг на кінофестивалі в Австрії
На церемонії нагородження 13-ї Crossing Europe Film Festival Linz головний приз отримала українська документальна стрічка режисера Віталія Манського «Рідні», після зйомок якої режисер емігрував з Росії до Латвії і мешкає в Ризі.

«Для мене перемога такого особистого для мене фільму є чимось надзвичайним. Ніби нагородили не мою стрічку, а все моє життя. Конкурс був дійсно надзвичайно великим, у стрічках- конкурентах піднімалося багато загальноєвропейських проблем, зокрема біженців. Однак перемога картини з такою інтимною інтонацією це велика подія і для мене, і для всієї України». – прокоментував пан Манський.

Продюсер стрічки Анна Паленчук зазначила, що це перша нагорода, яку здобув цей фільм і підкреслила важливість цієї перемоги на тлі євроінтеграційних процесів в Україні. 

«Рідні» –  це фільм про життя людей із однієї родини, родини режисера, які мають спільну історію, спільне виховання та сучасні події в Україні вплинули на їх світогляд та на самоідентифікацію. 

Нагадаємо, прем’єра документальної стрічки «Рідні» відбулася в рамках Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах у 2016 році. Далі фільм був продемонстрований на Міжнародних кінофестивалях в Торонто, Ризі, Німеччині, Естонії, Голландії, Великобританії, Бразиліі. В український кінопрокат фільм «Рідні» вийшов 2 лютого 2017 року та брав участь у премії Національної кіноакадемії «Золота Дзиґа» у номінації «Найкращий документальний фільм». Фільм був підтриманий Державним агентством з питань кіно.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY