detector.media
03.05.2017 11:45
У Всесвітній день свободи преси «Репортери без кордонів» закликали російську владу звільнити Сущенка
У Всесвітній день свободи преси «Репортери без кордонів» закликали російську владу звільнити Сущенка
Правозахисна організація «Репортери без кордонів» вкотре закликала Кремль звільнити українського журналіста Романа Сущенка

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на коментар керуючого справами організації Крістіан Мір.

«У Міжнародній день свободи преси "Репортери без кордонів" закликають російський уряд негайно звільнити Романа Сущенка, який сидить у Москві у в'язниці протягом семи місяців без належного судового розгляду», – заявив пан Мір.

Він підкреслив, що пан Сущенко є заручником конфлікту між двома країнами, і журналісти все частіше відчувають тиск у своїй роботі. Він також зазначив, що в даний час на території східної України по суті немає незалежних журналістів, практично неможливо критичне і неупереджене висвітлення: «Уряди в Москві і Києві мають гарантувати, щоб ця ситуація покращилася».

Нагадаємо, сьогодні, 3 травня, відзначається Всесвітній день свободи преси. НСЖУ  у цей день закликав колег добиватися волі для журналістів Семени і Сущенка.

Міністерство інформаційної політики України у цей день також закликає суспільство звернути увагу на справи кореспондента «Укрінформу» Романа Сущенка та журналіста «Радіо Свободи» Миколи Семени.

Фото: Еспресо.TV

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY