detector.media
03.05.2017 10:05
У Криму 3 травня відбудеться чергове судове засідання у справі журналіста Семени
У Криму 3 травня відбудеться чергове судове засідання у справі журналіста Семени
В окупованому Росією Криму сьогодні, 3 травня, продовжиться судовий процес над автором «Радіо Свободи» Миколою Семеною, якого російська влада звинувачує у закликах до порушення територіальної цілісності РФ

Про це повідомляє «Крим. Реалії».

Нагадаємо, 18 квітня у Криму відбулося чергове засідання у кримінальній справі Семени. На допит з'явився лише один свідок – Юлія Кожем'якіна, яка розповіла, що була понятою під час огляду сторінки інтернет-видання з матеріалом Миколи Семени. При цьому свідок не змогла відповісти на запитання адвокатів щодо обставин цього огляду публікації.

Як писав «Детектор медіа», у квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу протии позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом Миколу Семену відпустили під підписку про невиїзд.

Міжнародна та Європейська федерації журналістів повідомили про солідарність із кримським журналістом та про підтримку своїх членів в Україні – Національної спілки журналістів та Незалежної медіа-профспілки. Зокрема, у спільнійзаяві МФЖ і ЄФЖ наприкінці квітня йшлося про заклик до російської влади «відмовитися від необґрунтованих звинувачень проти Семени».

Своє занепокоєння справою проти Миколи Семени висловлювала Представник ОБСЄ з питань свободи медіа Дуня Міятович, а також Міністерство закордонних справ України, яке вимагає припинити переслідування пана Семени.

20 січня в окупованому Росією Криму журналісту Миколі Семені вручили обвинувальний висновок у справі про «сепаратизм». Згідно нього, кримський журналіст «підготував статтю під назвою “Блокада – необхідний перший крок до звільненняКриму”, в якій були виявлені заклики до порушення територіальної цілісності Росії».

Адвокат журналіста Еміль Курбедінов заявив, що здійснена ФСБ експертиза абсолютно необ'єктивна і не відповідає дійсності.

26 січня в Бахчисараї (Крим) співробітники ФСБ затримали адвоката Миколи Семени  Еміля Курбедінова. Пізніше в його будинку та офісі пройшли обшуки. Залізничний районний суд Сімферополя в окупованому Росією Криму обрав запобіжний захід Емілю Курбедінову. Адвокат був заарештований на 10 діб. Згодом його відпустили. Курбедінов продовжує захищати журналіста.

Фото: "Громадське"

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY