detector.media
01.05.2017 17:10
Facebook відмовив владі Росії у запитах про дані користувачів
Facebook відмовив владі Росії у запитах про дані користувачів
Компанія Facebook відповіла минулого року відмовою на чотири запити Росії про надання даних користувачів.

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на громадський проект «Роскомсвобода».

«З липня по грудень 2016 року Facebook отримав від російської влади 4 запити на розкриття даних і на все відповів відмовою, при цьому на вимогу Роскомнагляду соцмережа обмежила доступ до 121 матеріалу», - йдеться в повідомленні.

Як наголошується в звіті Facebook про державні запити (Transparency Report) за друге півріччя 2016 року, за цей час компанія отримала в цілому 64 279 запитів від урядів різних країн з вимогою надати дані користувачів. Порівняно з першою половиною 2016 року кількість запитів збільшилася на 9%.

Переважна кількість запитів припадає на США, і 83,46% з них були задоволені компанією Facebook. Також в масовому порядку цікавилися акаунтами своїх громадян Франція, Велика Британія, Індія, Німеччина, Бразилія, Італія, Пакистан і Польща (всі ці країни зробили запити на тисячу і більше акаунтів своїх громадян). Відсоток задоволення їхніх запитів був також високий, як і у випадку зі Сполученими Штатами.

«Росія зажадала дані про чотирьох користувачів, але навіть про них Facebook вирішив не повідомляти жодної інформації владі. Компанія не пояснює, з яких причин було прийняте дане рішення. Також не повідомляється, яка інформація цікавила російську владу», - констатує «Роскомсвобода».

За словами представників Facebook, левова частка всіх запитів у світі пов'язана з кримінальними злочинами, такими як пограбування і викрадення. В основному влади запитують базову інформацію про абонента, наприклад, його ім'я, контент облікового запису, дані про IP-адресу і як довго він є користувачем соцмережі.

Попередні випадки подачі російською владою запитів на розкриття даних користувачів також ні до чого не призводили - Facebook відмовлявся їх надавати, але при цьому теж погоджувався обмежувати доступ до матеріалів, які порушували російське законодавство.

Нагадаємо, компанія Facebook Inc. вперше розкрила, що державні і неурядові агенти намагаються вплинути на громадську думку через соціальну мережу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY