detector.media
29.04.2017 10:57
Штаб Макрона звинуватив російські Russia Today і Sputnik в поширенні брехні і відмовив в акредитації
Штаб Макрона звинуватив російські Russia Today і Sputnik в поширенні брехні і відмовив в акредитації
Кандидат в президенти Франції Емманюель Макрон виключає можливість присутності журналістів російських державних ЗМІ - телеканалу Russia Today (RT) і новинного агентства Sputnik - на своїх передвиборних заходах.

Про це в п'ятницю, 28 квітня, заявив представник виборчого штабу лідера незалежного руху «Вперед!», передає DW.

За його словами, причина даного рішення полягає в тому, що телеканал і новинне агентство, які фінансуються Кремлем, поширюють брехливу інформацію про кандидата Емманюеля Макрона і ставлять собі за мету підірвати його позиції напередодні другого туру президентських виборів, запланованого на 7 травня.

RT, Sputnik і відеоагентство Ruptly, що входить до складу телевізійної компанії Russia Today і базується в Берліні, ще 23 квітня - в день проведення першого туру голосування у Франції - повідомили, що їм відмовлено в акредитації передвиборчим штабом Макрона. Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова 27 квітня назвала позицію французької сторони «кричущою». На її думку, мова йде про «цілеспрямовану і неприкриту дискримінацію російських ЗМІ».

За даними видання Politico, коли прогнози почали передрікати перемогу Макрона над претендентом від «Національного фронту» Марін Ле Пен у другому турі президентських виборів, Russia Today і Sputnik збільшили обсяги негативної інформації про проєвропейський кандидата, продовживши активно агітувати за главу «Національного фронту».

Нагадаємо, раніше головний помічник кандидата в президенти Франції Еммануеля Макрона Рішар Ферран звинуватив Москву в проведенні цілеспрямованої кампанії з дискредитації Макрона за допомогою фейкових новин в зв'язку з проєвропейською позицією кандидата.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY