detector.media
26.04.2017 14:00
В Україні стартував соціально-освітній проект боротьби з інтернет-піратством
В Україні стартував соціально-освітній проект боротьби з інтернет-піратством
25 квітня стартував соціально-освітній проект #Дайшансмрії, покликаний привернути увагу до проблеми порушень авторського права та розвитку піратства у кіно та музичній індустрії, а також ІТ.

Проект було презентовано 25 квітня за участі заступника голови дипломатичної місії США в Україні Джорджа Кента, медійників, урядовців та бізнес-спільноти, повідомив директор Агенції All Service Artistic World Вадим Гребенюк.

Зокрема, в рамках проекту передбачається відкриття доступу до інформаційного веб-ресурсу та сторінки проекту у соціальних мережах з ціллю ознайомлення користувачів з легальними ресурсами, на яких, серед іншого, можна дивитися кіно та слухати музику.

Як повідомляється в релізі, ідея проекту належить українському кінорежисеру Любомирові Левицькому. За його словами, метою проекту є підвищити рівень обізнаності людей, про те, якої шкоди завдають творцям перегляди фільмів на піратських ресурсах в Інтернеті,  унеможливлюючи створення нових фільмів. Він також зазначив, що проблема порушення авторських прав є критичною не лише для кіноіндустрії, а й для інших галузей, зокрема – музичної та ІТ.

Заступник голови дипломатичної місії США в Україні Джордж Кент зауважив: «Захист прав інтелектуальної власності дозволяє тим підприємцям, які здійснюють творчу діяльність, користуватися здобутками від своїх винаходів та творів. А це заохочує їх інвестувати, продовжувати свою діяльність та створювати нові робочі місця».  

Загалом, спікери підкреслили важливість захисту прав інтелектуальної власності та поширення обізнаності про наслідки піратства.

Проект #Дайшансмрії створений завдяки підтримці Посольства США в Україні, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Американської торговельної палати, Американського дому, Асоціації музичної індустрії України та Ініціативи «Чисте небо».

Нагадаємо, 15 листопада Департамент кіберполіції Національної поліції України припинив роботу одного з найбільших піратських онлайн-кінотеатрів Fs.to. Наступного дня про припинення роботи заявив онлайн-кінотеатр Ex.ua. Причиною став новий закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні», зокрема його частина, що стосується боротьби з піратством.

Як писав «Детектор медіа», Міжнародний альянс інтелектуальної власності (IIPA) звернувся до Торгової палати США з проханням зняти з України преференції безмитного ввезення окремих груп товарів через високий рівень піратства.

Фото: tecnobitt.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY