detector.media
25.04.2017 18:32
Власник телеканалу Tonis готовий підписати угоду про невтручання у редакційну політику (ДОПОВНЕНО)
Власник телеканалу Tonis готовий підписати угоду про невтручання у редакційну політику (ДОПОВНЕНО)
24 квітня, під час презентації першого онлайн-ефіру нового телеканалу, який створюється на базі Tonis, колишній народний депутат від «Партії регіонів», власник й інвестор каналу Володимир Макеєнко публічно заявив, що не буде втручатися в редакційну політику нового телепроекту.

У коментарі «Детектору медіа» він підтвердив, що готовий підписати з журналістським колективом телеканалу угоду про невтручання у редакційну політику.

«Обов’язково, так само публічно ми підпишемо договір між колективом та власником про невтручання  в  редакційну політку. Ми працюємо над ним зараз – і обов’язково підпишемо його до 24 серпня, коли канал вийде в ефір», - сказав Володимир Макеєнко. 

Пізніше під час першого інтернет-ефіру політолог Пітер Залмаєв заявив, що підписання такої угоди буде унікальним: «Ваш спонсор сьогодні Макеєнко виступив і сказав, що він готовий підписати договір з вами, що всі ваші гості і політика інформаційна, хто тут буде, про що тут будуть говорити, буде залежати тільки від вас, від вашого бажання. І це вже унікально само по собі. Ми знаємо, що тут у кожного нувориша, у кожного олігарха є свій канал. Якщо буде канал, на який будуть вхожі все ті, від яких є що почути, яким є що сказати, це буде революційне і нове».

У свою чергу ведучий Матвій Ганапольський заявив Пітеру Залмаєву, що він не очікував такої заяви Володимира Макеєнка: «Я сам не чекав. Це дуже крута річ!».

Варто зазначити, що станом на поточний момент угоду про невтручання у редакційну політику телеканалу підписав в Україні тільки один власник – Петро Порошенко, який володіє 5-м каналом. Угоду /community/article/2682/2003-06-11-ugoda-pro-vzaemorozuminnya-ta-zasadi-redaktsiinoi-politiki-ekspres-informu/ ще 2003 року.

Тоді Петро Порошенко таким чином /community/article/2679/2003-06-10-petro-poroshenko-vsi-zhurnalisti-znayut-khto-e-vlasnikom-kogo-i-khto-kogo-kontrolyue/ підписання угоди: «Чесно кажучи, я не можу відверто сказати, що ініціатором підписання угоди був я. Це була вимога журналістського творчого коллективу… для того, щоб вони мали чіткі правові гарантії об`єктивного висвітлення подій на телеканалі. Я цю вимогу прийняв, тому що вона співпадає з моїми життєвими принципами, з моїм баченням майбутнього нашої країни, з моїм баченням принципів свободи слова, прав людини.

І я вважаю, що подія, яка відбувається сьогодні, дуже важлива для захисту прав людини, для політичної реформи (якщо хочете, в широкому сенсі цього слова, тому що базисним принципом політреформи має насправді бути захист прав людини, в тому числі і захист на вільне висловлювання). І ми сьогоднішнім кроком зробили надзвичайно багато для того, щоб людина мала можливість відстояти свої права в ЗМІ. А журналісти мали б можливість об`єктивно висловлювати точку зору, не озираючись на контроль влади або власників».

Нагадаємо, український політик і бізнесмен Володимир Макеєнко оголосив на прес-конференції 20 березня, що став власником 9,5% телеканалу Tonis і «продовжує процес». 

«На сьогоднішній день я володію 9,5%, інше перебуває у власності самого каналу. Процес продовжується, ми проводимо аудити – фінансовий, юридичний. Непрості часи каналу минули, вважаю, що його чекає прекрасне майбутнє», - повідомив Володимир Макеєнко.

Як відомо, власником 80% ТОВ «Телеканал “Тоніс”» з квітня 2016 року виступає саме ТОВ «Телеканал “Тоніс”» і за законом протягом року ця частка має бути продана або ж має бути зменшено статутний капітал товариства.

За словами пана Макеєнка, частку 9,5% він придбав у менеджменту каналу. Назвати суму угоди він відмовився, посилаючись на те, що на це мають дати згоду інші сторони угоди. Він також не озвучив суми запланованих інвестицій у канал, але запевнив, що угода була абсолютно законною.

Політик Володимир Макеєнко, який поки що володіє 9,5% ТОВ «Телеканал “Тоніс”», невдовзі стане одноосібним власником каналу. Про це в коментарі «Детектору медіа» повідомив генеральний директор телеканалу Tonis і поки що кінцевий бенефіціар каналу Олександр Бутко.

Володимир Макеєнко – народний депутат кількох скликань, представник партій «Солідарність», «Наша Україна», «Регіони України», Партія регіонів, колишній заступник голови фракції Партії регіонів, колишній голова Київської міської державної адміністрації (січень-березень 2014 року). У лютому 2014 року вийшов з лав Партії регіонів. У 2015 році балотувався в мери Києва від партії «Наш край».

На фото – Євген Кисельов і Володимир Макеєнко

Фото: «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY