detector.media
24.04.2017 10:55
Найєм у США говоритиме про Олега Сенцова
Найєм у США говоритиме про Олега Сенцова
Народний депутат України Мустафа Найєм має намір взяти участь в заходах, приурочених до нагородження Олега Сенцова премією Барбари Голдсміт «Свобода писати» у США

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Наступні чотири дні я, разом із двоюрідною сестрою Олега – Наталею Каплан і членом Харківської правозахисної групи Галиною Койнаш проведу в Нью-Йорку і Вашингтоні. У ці чотири дні я постараюся зробити все від мене залежне, щоб якомога більша кількість людей дізналися про те, хто такий українець, кримчанин Олег Сенцов і про яке величезне значення мають його мужність, воля і приклад для України в ці дні», –  написав він.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року  Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

У лютому стало відомо, що Росія вдруге офіційно відмовилася видати Україні політв’язнів Олега Сенцова й Олександа Кольченка, бо вважає їх своїми громадянами.

Європейська кіноакадемія звернулася до російської влади з закликом звільнити українського режисера Олега Сенцова. Голова академії, відома польська режисерка Агнешка Холланд назвала його жертвою політичного переслідування.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY