detector.media
20.04.2017 12:25
Обшуки в харківській редакції 057.ua проводились через порушення закону про працю – поліція
Обшуки в харківській редакції 057.ua проводились через порушення закону про працю – поліція
Під час обшуку харківської редакції інтернет-видання 057.ua, який проводився 19 квітня силами слідчого управління ГУНП в області та працівниками ОУ ДФС у Харківській області, було вилучено документи, готівкові кошти та електронні носії інформації. Розпочато кримінальне провадження

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції в Харківській області.

Як зазначено, вилучені документи стосувалися «використання праці осіб без належного оформлення».

«На теперішній час слідчим управлінням ГУНП в Харківській області здійснюється досудове розслідування по кримінальному провадженню за ч. 1 ст. 172 (грубе порушення законодавства про працю) Кримінального кодексу України», – повідомляє поліція.

Поліція також інофрмує, що згідно з даними, отриманими від податкової, інтернет-видання 057.ua, яке здійснює діяльність у сфері оброблення даних та розміщення інформації на веб-вузлах, використовує при цьому працюнеоформлених найманих спеціалістів та виплачує їм заробітну платню без будь якого відображення в податковому та бухгалтерському обліку.

«Вказані дії осіб призвели до ненадходження страхових та єдиногосоціального внесків, що як наслідок призвело до втрати працівниками трудового стажу, порушило їхні права на відпустку, соціальні гарантії, а також вплинуло на можливість правильного нарахування їм у майбутньомупенсії. Всі ці дії є грубим порушенням законодавства про працю»,– йдеться на сайті поліції.

Відповідно до наданих керівництвом видання звітів до органів ДФС України, в редакції офіційно працюють сім співробітників. Однак, як повідомляє поліція, «допитані під час досудового розслідування в якості свідків 12 осіб пояснили, що вони фактично працювали на підприємстві без офіційногопрацевлаштування та підтвердили отримання заробітної платі у «конверті» в сумі від 5000 до 15 000 гривень».

«Під час проведення оперативних заходів будь-яких перепон для роботиінтернет-сайту  не чинилося, він своєї діяльності не припиняв», – додає поліція.

В поліції зазначили, що робота самого сайту та професійна діяльність співробітників не є предметом досудового розслідування.

Нагадаємо, 19 квітня, в офісі редакції інтернет-видання 057.ua, що працює з 2010 року, відбулися обшуки податківців.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY