detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
20.04.2017 12:01
Нацрада обмежила ретрансляцію в Україні російського каналу Multimania TV і дозволила три інші європейські канали
Нацрада обмежила ретрансляцію в Україні російського каналу Multimania TV і дозволила три інші європейські канали
20 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення внесла зміни до Переліку іноземних програм, які дозволені для ретрансляції в мережах провайдерів в Україні: вилучила з переліку російський телеканал з анульованою латвійською ліцензією Multimania TV і додала до переліку три європейські телеканали Sea TV, Fight Channel World HD і Tele 5.

Телеканал Multimania TV був раніше включений до переліку як такий, що має юрисдикцію Латвії. Але Нацрада в його ефірі зафіксувала розміщення комерційної реклами, а також з’ясувала, що канал уже не має латвійської ліцензії.

Латвійський регулятор повідомив Нацраду, що ліцензію компанії Voxell Baltic на телеканал Multimania TV було анульовано 1 листопада 2016 року. На сайті телеканалу Multimania TV є лише інформація про ліцензію Роскомнагляду. Тобто телеканал є російським, а розміщення комерційної реклами на іноземних каналах, які походять з Росії (країни, яка не ратифікувала Європейську конвенцію про транскордонне телебачення), заборонене українським законодавством. Тому Нацрада й вишучили Multimania TV з переліку телеканалів, дозволених для ретрансляції на території України.

Натомість Нацрада додала до переліку три нові іноземні телеканали:

- Sea TV: тематика – морська, мови – російська та англійська, авторизація – Латвія;

- Fight Channel World HD: тематика – спорт, мова – англійська, авторизація – Хорватія;

- Tele 5: мова – польська, авторизація – Італія.

Після внесених 20 квітня змін Перелік іноземних програм (так званий «список адаптованих каналів») налічуватиме 161 іноземний телеканал, у тому числі чотири – російські (з юрисдикцією РФ).

Попередні зміни до списку були внесені 23 лютого, коли Нацрада вилучила з переліку російський телеканал «Охотник и рыболов» і додала до переліку європейські телеканали Vivid Touch і Gametoon Box.

Раніше, 9 лютого, Нацрада додала до переліку чотири європейські телеканали Novela TV, Water Planet, Sport 1 (Baltic), Sport 2 (Baltic) і вилучила з переліку телеканал Fox Crime.

А в січні Нацрада вилучила з переліку російський телеканал «Дождь» і тимчасово на три місяці припинила ретрансляцію на території України телеканалу «Телеклуб», який має юрисдикцію Німеччини.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY