detector.media
19.04.2017 19:03
В Росії, не прийшовши до тями, помер журналіст, якого жорстоко побили невідомі
В Росії, не прийшовши до тями, помер журналіст, якого жорстоко побили невідомі
Один із співзасновників російської газети «Новый Петербург», журналіст Микола Андрущенко помер в лікарні на 74-му році життя після жорстокого побиття невідомими.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на адвоката Костянтина Кузьміних.

«Тільки що мені повідомили, що Андрущенко помер в лікарні, не виходячи з коми після нападу», - сказав захисник.

За даними ЗМІ, Микола Андрущенко був побитий в Петербурзі невідомими 9 березня. Він був госпіталізований і перебував в Маріїнській лікарні в стані клінічної коми.

Микола Андрущенко був відомий як журналіст, що спеціалізується на правозахисній і кримінальній тематиці, співзасновник газети «Новый Петербург», що транслювала ультраконсервативні настрою.

У травні 2008 року Миколі Андрущенку було пред'явлено звинувачення за трьома статтями КК РФ: 129 (наклеп), 280 (публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності) і 319 (образа представника влади). Пізніше журналіст був звільнений, справу припинили.

В початку лютого 2008 року Микола Андрущенко написав листа, в якому відмовлявся від громадянства РФ в знак протесту проти «політичних репресій в Росії, скасування в РФ свободи слова та введення цензури, закриття першої приватної міської газети Санкт-Петербурга «Новый Петербург».

Нагадаємо, у квітні після нападу на журналістів «Радіо Свобода» в місті Кропоткіні (Краснодарський край, РФ) було відкрито кримінальне провадження за статею про грабіж. При цьому слідство проігнорувало неодноразові заяви потерпілих про те, що причиною нападу стала їхня професійна діяльність.

Фото: ІМІ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY