detector.media
19.04.2017 17:57
У Києві розпочинається «Тиждень австрійського кіно 2017» (ВІДЕО)
19 квітня у столичному кінотеатрі «Київ» розпочинається 6-й щорічний фестиваль «Тиждень австрійського кіно». Почесним гостем події стане Дітер Бернер - режисер фільму-відкриття «Еґон Шіле – Смерть і дівчина».

Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

Біографічна драма Дітера Бернера розповідає про життя віденського художника-експресіоніста Еґона Шіле – стрічка отримала назву на честь його однойменної картини. Фільм удостоївся п’яти номінацій на Austrian Film Award і був нагороджений премією за найкращу жіночу роль. В основу фестивального постера цього року ліг автопортрет Шіле, створений у 1913 році.

Дітер Бернер – австрійський режисер, актор і сценарист. Він починав кар'єру у кіноіндустрії як актор, пізніше працював незалежним театральним режисером в Австрії, Німеччині та Швейцарії.

За свою кар'єру Бернер зняв понад 40 фільмів для кіно і телебачення, з'явився у «Піаністці» Міхаеля Ханеке і прочитав не один курс із режисерської майстерності. Серед його робіт – міні-серіал «Альпійська сага», який здобув низку міжнародних нагород («Срібну німфу» Монако, премію Британської кіноакадемії і ін.), «Спокуса» (учасник програми Берлінського кінофестивалю, 1989) і «Арешт Йоганна Непомука Нестроя» (Золота телепремія «Ромі», 2000).

Також до програми «Тижня австрійського кіно 2017» увійшли драми «Стефан Цвейг: Прощавай, Європо» Марії Шрадер та «Мрійники» Рут Бекерманн, документальна робота Ульріха Зайдля «Сафарі» й добірка найкращих фільмів з фестивалю мультимедійних мистецтв Ars Electronica.

Тиждень австрійського кіно» приймають Київ, Дніпро, Одеса, Харків і Чернівці.

Організаторами фестивалю виступають Австрійський культурний форум та компанія «Артхаус Трафік». Відбір фільмів здійснено за сприяння кінофестивалю Diagonale.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY