detector.media
18.04.2017 15:00
Полтавська медіаспільнота не дала звільнити журналіста за сюжет про нетверезого священика
Полтавська медіаспільнота не дала звільнити журналіста за сюжет про нетверезого священика
Журналіст телеканалу «Лубни» (м.Лубни, Полтавська область) Олександр Назарець, матеріал якого про нетверезого священика УПЦ МП не пускали до ефіру, продовжує працювати на каналі

Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

Як зазначено в релізі Спілки, журналіст залишився на телеканалі завдяки розголосу в медіа та втручанню обласної організації Національної спілки журналістів України (НСЖУ). Сюжет про священнослужителя Анатолія Безрідного показали у випусках ТСН, Полтавських телевізійних новин та ще декількох телеканалів.

«Полтавська медіаспільнота в цьому випадку повела себе дуже активно, і показала реальний приклад солідарності із колегою – і в соціальних мережах, і через ЗМІ ширилися меседжі на підтримку Олександра. Облорганізація НСЖУ також взяла справу під власний контроль. Зрештою, конфліктна ситуація вирішилася саме на користь журналіста», – розповів голова Полтавської обласної рганізації НСЖУ Євген Лопушинський.

Сам журналіст через сторінку у Facebook подякував колег за підтримку.

«Розмова про моє звільнення була усна, ніяких заяв я не підписував і після резонансу який вийшов завдяки підтримці людей у керівництва телекомпанії знято питання про моє звільнення. Я залишаюсь. Дякую всім, хто підтримав і всім, хто радів моєму звільненню. Тепер я побачив, що наш телеканал дивляться, і людям не байдуже питання свободи слова. І останнє. Телекомпанія «Лубни» з його колективом це моя друга сім’я», – написав пан Назарець.

Нагадаємо, 11 квітня журналіста телекомпанії «Лубни» Олександра Назарця змусили зняти із випуску новин та вилучити зі сторінки каналу на YouTube сюжет про затримання поліцією служителя Свято-Троїцького храму (УПЦ МП) Анатолія Безрідного, який керував авто у нетверезому стані. На знак незгоди журналіст забрав речі і розмістив прощальний пост у мережі Facebook.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY