detector.media
15.04.2017 11:25
Роман Сущенко запевняє, що у нього вистачить сили дочекатися звільнення з російської тюрми
Роман Сущенко запевняє, що у нього вистачить сили дочекатися звільнення з російської тюрми
Український журналіст, власний кореспондент інформагентства «Укрінформ Роман Сущенко, який перебуває під арештом в Москві і міститься в СІЗО «Лефортово» за сфабрикованою справою про шпигунство, написав листа, у якому запевняє, що у нього вистачить сили і терпіння дочекатися позитивних змін у його справі.

Про це написав у листі заступнику міністра з питань окупованих територій України Юсуфу Куркчі. Лист заступнику міністра був написаний ще 17 лютого 2017 року у відповідь на привітання з Новим роком, але адресат отримав його лише через майже два місяці - як і привітання зі словами підтримки від  Юсуфа Куркчі, раніше відправлене Роману Сущенку, повідомляє видання «15 минут».

Сайт «15 минут» отримав від Юсуфа Куркчі дозвіл на публікацію адресованого йому листа Романа Сущенка. У своєму листі політв'язень звертається, в тому числі, до уряду України, до своїх колег, українського суспільства і дякує за підтримку.

Журналіст пише, що у нього вистачить сил дочекатися позитивного рішення в його справі, незважаючи на те, що воно явно політичне, а тому не має конкретних часових меж.

«Я гордий за нашу Україну і її народ, глибоко вірю в її краще майбутнє. Мої очікування не марні, їх цілком підтверджують Ваші слова, дорогий Юсуфе. Запевняю Вас, що здоров'я, сил і терпіння у мене досить, щоб стати свідком позитивних результатів в моїй справі. Процедурний хід моєї справи визначено нормативно, але разом з тим його політична складова, яка, безумовно, є домінуючою, не має конкретних часових рамок. Така суть моєї історії, а також листи підтримки від рідних, друзів, колег, Президента, міністрів, їх зусилля не дозволяють вичерпуватися моєї надії, підживлюють її, надають сили», - цитує видання «15 минут» Романа Сущенка.

Журналіст також зазначив, що держава, яку цікавить життя і доля його громадян - непереможна.

Як писав «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі.

15 грудня Московський міський суд відхилив скаргу на арешт журналіста агентства «Укрінформ» Романа Сущенка, за допомогою якої захист намагався змінити запобіжний захід на домашній арешт. Суд залишив у силі рішення Лефортівського районного суду Москви від 28 листопада 2016 року про продовження утримання українця під вартою до 30 січня 2017 року.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням російського суду продовжувати тримати під вартою українського журналіста Романа Сущенка.

25 січня Лефортовський районний суд Москви відмовився приймати лист від Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України (МОУ), в якому заявлено, що Сущенко не є співробітником управління та продовжив арешт незаконно затриманого в РФ журналіста Сущенка ще на три місяці, до 30 квітня 2017 року. Пізніше Слідче управління (СУ) ФСБ долучило до справи журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка документи, запитані і одержані адвокатом Марком Фейгіним від українських відомств.

У березні 2017 року дружина журналіста Анжела Сущенко вперше побувала на побаченні з чоловіком у СІЗО «Лефортово». Фейгін вимагатиме у слідства можливості подальших побачень журналіста з родичами.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY