detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
14.04.2017 15:35
«2+2» відмовився від трьох відрізків мовлення на аналогових частотах
«2+2» відмовився від трьох відрізків мовлення на аналогових частотах
Але претендуватиме на цілодобове мовлення у Вінниці, якщо Нацрада оголосить конкурс

13 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення переоформила ліцензію телеканалу «2+2» (ТОВ «Гравіс-кіно») на аналогове ефірне мовлення, вилучивши з неї три частоти, на яких «2+2» мав кількагодинні відрізки мовлення.

З ліцензії «2+2» вилучено 33 ТВК у Вінниці, де «2+2» мовив уночі 5 годин на добу. Решта ефірного часу на цій частоті до 26 листопада 2015 року мовила Вінницька громадська ТРК «Вінничина», яка відмовилася від продовження ліцензії, відтоді відрізок вільний. За словами представниці групи «1+1 медіа» Ірини Стройко, якщо Нацрада виставить на конкурс цю частоту, канал «2+2» братиме в ньому участь. Щоправда, оголошення конкурсів на аналогове мовлення не передбачено чинним Планом використання радіочастотного ресурсу. Але голови Нацради Юрій Артеменко зауважив, що оскільки вимкнення аналогового мовлення відтягується, необхідно вирішити питання з проведенням конкурсу на аналогову частоту у Вінниці.

Друга вилучена з ліцензії «2+2» частота – 38 ТВК у Новому Бузі Миколаївської області, яку канал ділив з Національною суспільною телерадіокомпанією України, мовлячи 6 годин на добу. Нацрада запропонує НСТУ змінити відрізок мовлення – у суспільного мовника залишиться 18 годин мовлення на добу, але безперервного, з ранку до вечора.

Також із ліцензії «2+2» вилучено 59 ТВК у Буках Черкаської області, де «2+2» мовив 20 годин на добу, а решту часу мовить Жашківська ТРК «Жасмін». Поки що в жашківського місцевого мовника залишаться, як і раніше, 4 години ефіру в ранковому і вечірньому праймі.

Нагадаємо, за останніми домовленостями медіагруп і регуляторних органів, у 2017 року має розпочатися поетапне відключення аналогового ТБ по областях, а повне вимкнення аналогового сигналу має відбутися в лютому 2018-го. Але поки що чинним Планом використання радіочастотного ресурсу датою вимкнення аналогового ТБ визначено 30 червня 2017 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY