detector.media
14.04.2017 13:23
Євген Кисельов, Катерина Сергацкова і Владислав Давидзон увійшли до Громадської ради Дому Вільної Росії в Києві
Євген Кисельов, Катерина Сергацкова і Владислав Давидзон увійшли до Громадської ради Дому Вільної Росії в Києві
13 квітня в Києві відкрився Дім Вільної Росії, до Громадської ради якого увійшли представники ряду українських громадських організацій і російської діаспори, а також відомі журналісти.

Про це повідомляє прес-служба закладу.

Як зазначається у релізі, Дім Вільної Росії в Києві - це альтернативне посольство російського громадянського суспільства в Україні. Дім - це відкрита платформа для діалогу і досліджень про сучасну Росію і її вплив на міжнародне співтовариство, про російсько-українські відносини, про конфлікт на Донбасі і анексію Криму.

Заклад також повинен стати безпечним простором для емігрантів і біженців з Росії в Україну, місцем зібрань російської діаспори в Україні та Східній Європі, ретранслятором цінностей вільного світу в Росію.

До Громадської ради Дому увійшли представники ряду українських громадських організацій і російської діаспори, а також відомі журналісти, в тому числі: Євген Кисельов, тележурналіст; Михайло Савва, політолог, політичний біженець; Таміла Ташева, керівниця «КримSOS»; Катерина Сергацкова, журналістка Hromadske.ua; Андрій Круглашов, політичний аналітик; Данило Мещеряков, керівник Міжнародної Гельсінської Асоціації; Владислав Давидзон, головний редактор The Odessa Review та ін.

З відкриттям Дому в нього переїдуть гуманітарний інфо-проект Emigrussia.org, а також проект «Слова свободи», що сприяє відправці листів політв'язням в Росії.

Дім Вільної Росії в Києві працює за сприяння European Endowment for Democracy, а також Фонду Бориса Нємцова за Свободу.

Free Russia Foundation - це недержавна некомерційна організація, створена російськими емігрантами в США для об'єднання російського співтовариства за кордоном, підтримки про-демократичних сил всередині Росії і роботи з західними експертними співтовариствами. У числі проектів - випуск англійських версій доповідей «Путін.Война» і «Гібридна агресія Кремля», гуманітарний інфо-проект EmigRussia.org.

Нагадаємо,  на початку січня джерела «Детектора медіа» повідомляли, що колишній генеральний продюсер телеканалу NewsOne Олексій Семенов пішов з каналу NewsOne на Tonis. На початку березня стало відомо, що Олексій Семенов зустрічався з колективом телеканалу Tonis. 14 березня Олексій Семенов повідомив «Детектору медіа», що найближчим часом обійме посаду генерального продюсера Tonis, разом з ним на каналі працюватимуть ведучі Євген Кисельов і Матвій Ганапольський.

На фото - під час відкриття Дому

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY