detector.media
13.04.2017 14:15
Відбулося перше засідання у судовій справі Анатолія Шарія проти «Детектора медіа»
Відбулося перше засідання у судовій справі Анатолія Шарія проти «Детектора медіа»
Наступний судове засідання відбудеться 14 червня 2017 року.

Сьогодні, 13 квітня, у Шевченківському районному суді міста Києва відбулося судове засідання у справі за позовом блогера Анаталія Шарія до ГО «Детектор медіа» та її позаштатного автора Богдана Логвиненка.

Анатолій Шарій подав позовну заяву до Шевченківського суду у лютому цього року через матеріал «Друга найчисленніша біомаса. Про “Дождь” і не тільки», що, на думку позивача, принижує його честь, гідність та ділову репутацію. Він вимагає від видання «Детектор медіа» визнання інформації недостовірною та її спростування.

«Детектор медіа», у свою чергу, повністю заперечує позовні вимоги і оцінює колонку свого позаштатного автора Богдана Логвиненка як авторський матеріал оціночного, критичного характеру, що містить аналіз і співставлення як спеціальної фактологічної інформації зі спеціалізованих джерел, так  і великої кількості інформаційних матеріалів, оприлюднених в різних засобах масової інформації, і повністю відповідає усім вимогам щодо поширюваної публічно інформації.

Заперечення до позову із детальним аналізом усіх спірних елементів матеріалу в ході засідання 13 квітня було передано до суду представником ГО «Детектор медіа», адвокатом Сергієм Гейком та долучено до справи за рішенням судді Юзькової Ольги Леонідівни. На думку Сергія Гейко, певним процесуальним «викликом» з боку сторони позивача є наявність в позовній заяві вимоги про визнання поширеної інформації такою, що принижує честь, гідність позивача: «Така вимога не є належним способом захисту в даній категорії справ, бо фактично є окремою вимогою про встановлення судом факту завдання позивачу моральної шкоди, для встановлення судом якого він має довести в належному обсязі наявність складу правовопорушення в діях, якими, на його думку, йому завдано моральної шкоди у вигляді приниження честі і гідності. Але в позові таке доведення відсутнє, позивач обмежується лише констатацією того, що його честь і гідність були принижені спробами створити у читачів враження про позивача, з яким він не погоджується. За відсутності таких доказів ініціативу має проявляти суд і, зокрема, суд повинен з'ясувати, чим підтверджується факт заподіяння позивачеві моральних чи фізичних страждань або втрат немайнового характеру,  витребувати від позивача подання доказів про порушення його законних прав і заподіяну моральну шкоду».

Суддею було прийнято рішення оголосити перерву в розгляді справи до 14 червня 2017 року через відсутність на судовому засіданні 13 квітня відповідача Богдана Логвиненка або його представників.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY