detector.media
12.04.2017 12:55
В Україні знімають патріотичну драму «Філіжанка по колу»
В Україні знімають патріотичну драму «Філіжанка по колу»
У Києві, на території військового комісаріату Печерського району, тривають зйомки короткометражний фільм «Філіжанки по колу», яка стала одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно. Участь у зйомках беруть реальні співробітники військкомату, учасники АТО та волонтери.

Про це повідомляється на сайті Держкіно.

Режисер і автор сценарію фільму є Олександр Солдатов, продюсер – Поліна Бушинська.

Як зазначено, в основу сценарію фільму лягла реальна подія, що сталася в Україні під час мобілізації.

«До військкомату негайно забирають бізнесмена Тараса, котрий має їхати з дружиною і сином у відпустку «на острови». Спершу він вирішує «відмазатись», але у військкоматі, на свій подив, зустрічає таких ж успішних людей, як і він, котрі прийшли добровільно. Тарас потрапляє у великий моральний конфлікт із самим собою…», – повідомляє Держкіно.

Реліз стрічки очікується восени 2017-го року.

Нагадаємо, наприкінці квітня розпочинається підготовчий період фільму «Позивний Бандерас» про події 2014 року на Донбасі за сценарієм Сергія Дзюби та Артемія Кірсанова, що створюється за підтримки Держкіно України. У фільмі знялися бійці АТО.

23 березня Верховна Рада ухвалила закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні» з пропозиціями Президента. Законопроект №3081-д в цілому підтримали 270 народних депутатів.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY