detector.media
11.04.2017 09:15
Найбільше юридичних консультацій нині потребують комунальні газети – НСЖУ
Найбільше юридичних консультацій нині потребують комунальні газети – НСЖУ
За січень-березень юристи громадської організації «Платформа прав людини» Людмила Опришко та Олександр Бурмагін надали 11 усних консультацій, 27 – письмових, шість правових висновків, а також допомагали складати письмові документи, позовну заяву, заперечення на позовну заяву.

Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

До Спілки частіше звертались з питань реформування державних та комунальних друкованих ЗМІ, а також застосування трудового законодавства України.

Зокрема, запитання стосувалися скасування прийнятого органом місцевого самоврядування рішення про реформування друкованого ЗМІ, продовження дії контракту з керівником комунального друкованого ЗМІ, подачі електронних декларацій, умов оплати праці в редакціях тощо. НСЖУ зазначає, що найчастіше користуються юридичними сервісами журналісти із Запорізької, Кіровоградської, Черкаської, Київської областей.

«У редакторів комунальних газет, які реформуються, зараз виникає особлива потреба в юридичній допомозі, адже раніше їм не доводилося вирішувати так багато подібних питань. Зараз ще й додалися муки, пов’язані із заповненням електронних декларацій. Тому ми намагаємося, аби кожен запит отримав ґрунтовну відповідь чи роз’яснення. У рамках співпраці з юристами ГО «Платформа прав людини» Спілка ефективно надає правову підтримку тим, хто цього потребує», – прокоментував в.о. голови НСЖУ Сергій Томіленко

Для отримання безкоштовних юридичних порад НСЖУ радить звертатися із запитами за електронними адресами law@ppl.org.ua та oblik@nsju.org . Про види правової допомоги для членів НСЖУ можна читати на сайті Спілки.

Фото: Маєш право знати

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY