detector.media
10.04.2017 19:23
В окупованому Криму розблокували чотири інтернет-видання
В окупованому Криму розблокували чотири інтернет-видання
За даними Центру інформації про права людини, станом на кінець березня 2017 року на території окупованого Росією Криму залишаються заблокованими 10 інтернет-видань.

Про це йдеться в моніторинговому огляді свободи слова і вираження поглядів в Криму за перший квартал 2017 року, підготовленому Центром інформації про права людини.

У Криму залишаються заблокованими наступні інтернет-видання: «Крим.Реалії», «Центр журналістських розслідувань», Blackseanews.net, «15 минут», QHA, Крим-SOS, «Українська правда», «Громадське радіо», UAinfo, сайт телеканалу СТБ.

Водночас Центр повідомляє, що за даними перевірки наразі розблоковані раніше недоступні сайти «События Крыма», «Обозреватель», «Апостроф» і «Цензор.нет».

Центр також повідомляє, що проти українців, які живуть в Криму, заведено чотири кримінальні справи через висловлювання думок і поглядів.   Їх фігурантами є журналіст Микола Семена, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров, член регіонального Меджлісу кримськотатарського народу в Феодосії Сулейман Кадиров і мешканка Сімферополя Наталія Харченко. Всі справи порушені за статтею 280 Кримінального кодексу РФ (публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності) і можуть призвести до позбавлення волі строком до 4-5 років.

Нагадаємо, членкиня Меджлісу кримськотатарського народу, директорка інформаційного агентства QHA Гаяна Юксель повідомила, що зараз на материку продовжують свою діяльність 11 кримськотатарських ЗМІ, які «відірвані від кримської аудиторії і від ареалу мовлення». За її словами, кримськотатарські ЗМІ в Криму знаходяться під тотальним контролем окупаційної влади.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY