detector.media
09.04.2017 17:16
Вийшов на волю затриманий у Мінську журналіст каналу «Белсат», який голодував на знак протесту проти арешту
Вийшов на волю затриманий у Мінську журналіст каналу «Белсат», який голодував на знак протесту проти арешту
Сьогодні, 9 квітня, у Мінську вийшов на волю журналіст телеканалу «Белсат» Олександр Борозенко, якому білоруська влада призначила арешт на 15 діб за те, що він нібито лаявся матом під час акції на День волі у столиці Білорусі.

Про це повідомляє білоруське видання naviny.by.

Олександра Борозенка зустрічали на волі рідні, друзі, знайомі і колеги по журналістському цеху - всього близько 30 осіб.

Журналіст, який відбув 15-добовий арешт, виглядав бадьорим, незважаючи на те, що з початку арешту оголосив голодування на знак протесту. Припинив голодувати журналіст, за його словами, на 13-у добу за гратами.

Також Борозенко зазначив, у нього була вилучена особиста апаратура «для вивчення».

Журналіст заявив, що має намір повернутися до роботи, незважаючи на вилучення апаратури.

Нагадаємо, журналіст «Белсат» Олександр Борозенко був затриманий 25 березня у Мінську, коли висвітлював розгін силовиками в центрі міста учасників Дня волі. Міліція застосувала до нього ст. 17.1 КоАП (дрібне хуліганство) - нібито він нецензурно лаявся в громадському місці. Борозенко своєї провини не визнав.

Під час опитування на судовому засіданні Борозенко повідомив, що 25 березня «виконував професійні обов'язки на масової акції - вів пряму трансляцію акції, спостерігав за розвитком подій». Він зазначив, що співробітники ОМОН затримали його разом з іншими людьми біля магазину «Океан». За словами Борозенка, він кілька разів представився і звернув увагу міліціонерів на те, що він журналіст, але все одно був відправлений в автозак.

Незважаючи на це, суд визнав журналіста винним і засудив до 15 діб адміністративного арешту.

Пізніше стало відомо, що журналіст телеканалу «Белсат» Олександр Борозенко оголосив голодування на знак протесту проти адміністративного арешту.

На фото:  Олександр Борозенко на волі

Фото: «Белапан»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY