detector.media
08.04.2017 15:10
Кадри російського РІА «Новости» можуть свідчити про постачання Росією хімічної зброї до Сирії - ЗМІ
Кадри російського РІА «Новости» можуть свідчити про постачання Росією хімічної зброї до Сирії - ЗМІ
На фотографіях російських ЗМІ, зроблених на сирійській авіабазі Шайрат після ракетного удару США, можна побачити контейнери, які можуть бути хімічними боєприпасами.

Про це повідомляє низка українських і російських ЗМІ.

Репортер російського РІА «Новости» Михайло Воскресенський зробив знімки  авіабази Шайрат на заході Сирії після того, як 7 квітня з двох кораблів США випустили 59 ракет  по базі у відповідь на хімічну атаку зарином, яку провела 4 квітня авіація Башара Асада під час авіанальоту на місто Хан-Шейхун. 

У кадр російського репортера потрапили блоки до контейнерів малогабаритних вантажів, які можуть бути як касетними уламково-фугасними, так і хімічними боєприпасами БКФ-П, повідомляє InformNapalm.

У кожній бомбі БКФ-П 12 касетних елементів з отруйною речовиною зоман (Р-55). Як пише InformNapalm, такі контейнери можна побачити на фотографіях процесу знищення хімічного озброєння російськими військовиками на об’єкті зберігання і знищення хімічної зброї у місті Почеп Брянської області.

«Команда InformNapalm не може стверджувати про наявність отруйних речовин у цих контейнерах, але блокування Росією резолюції ООН, яка передбачала проведення розслідування на базі Шайрат викликає підозри», - зазначає видання.

Нагадаємо, інформагенція Reuters опублікувала супутникові знімки авіабази Шайрат у Сирії, по якій американські військові випустили майже шість десятків ракет «Томагавк». На знімках видно масштабні руйнування аеродромів, літаків і заправних засобів, які, на думку Пентагону, використовувалися для хімічної атаки на місто Хан-Шейхун у сирійській провінції Ідліб. Згодом стало відомо, що сирійські військові літаки відновили вильоти з авіабази Шайрат, яка зазнала ракетного удару США в ніч на 7 квітня.

Фото: РІА «Новости» та InformNapalm

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY