detector.media
08.04.2017 13:19
Фінська залізниця вилучає увесь тираж журналу через рекламу туризму в окупованому Криму
Фінська залізниця вилучає увесь тираж журналу через рекламу туризму в окупованому Криму
Державна залізнична компанія VR вирішила вилучити весь тираж журналу Allegro через рекламу турпоїздок до в окупованого Росією Криму.

Про це повідомляє видання Yle.

У свіжому номері журналу на фінському, англійською та російською мовами рекламуються поїздки до Криму під заголовком «Знову до Криму!».

Публікацію в журналі помітила фінська журналістка Арья Паананен, яка перепостила у Facebook фотографію реклами.

Журнал Allegro призначений для пасажирів швидкісних поїздів Allegro, що курсують між Гельсінкі та Санкт-Петербургом. Він видається спільно VR і ВАТ «РЖД».

«Цей матеріал розміщений в тій частині журналу, за яку відповідає РЖД. У верхній частині сторінки написано "Інформація ВАТ «РЖД»"»,  - сказав начальник прес-служби VR Міка Хейярі.

Він також сказав, що  VR не пропонує і не організовує поїздки до Криму.

«Проте, VR прийняла рішення про вилучення всього накладу Allegro», - каже Хейярі.

На питання, чи в курсі в VR, що публікується в журналі, і як така реклама могла виявитися в журналі, Хейярі відповів: «Ми оцінюємо ситуацію і проведемо бесіду з нашими партнерами, тобто з РЖД. VR відповідає за фінські матеріали, а РЖД - за російські матеріали».

Три роки тому журнал Allegro не опублікував рекламу гей-клубу в Гельсінки через російський закон, що забороняє гей-пропаганду. У VR тоді заявили, що в журналі дотримуються як фінських, так і російських законів.

Як відомо, ЄС забороняє надання туристичних послуг в Криму. Після анексію півострова ЄС ввела економічні санкції відносно Росії, зокрема, європейські інвестиції в кримську економіку повністю заборонені. Також санкції поширюються на надання туристичних послуг в Криму і Севастополі. Окремо заборонений візит круїзних суден в кримські порти.

Нагадаємо, у статті видання Foreign Policy стверджується, що Гельсінкі стало потужним фронтом спротиву Кремлю завдяки своїй системі освіти та узгодженій урядовій політиці.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY