detector.media
Мар'яна Закусило
08.04.2017 13:07
Олексій Семенов про новий офіс каналу Tonis: оренда в «Парусі» не дорожча за оренду старого офіса
Олексій Семенов про новий офіс каналу Tonis: оренда в «Парусі» не дорожча за оренду старого офіса
Телеканал Tonis орендував у бізнес-центрі «Парус» приміщення площею 870 квадратних метрів, куди переїде зі старого офісу на вулиці Тупікова після завершення будівництва студії. Приблизно через тиждень телеканал розпочне інтернет-стріми з нового офісу. Нова команда планує через декілька місяців перетворити Tonis на інформаційно-аналітичний канал і змінити його назву.

Про це в коментарі «Детектору медіа» розповів генеральний продюсер телеканалу Tonis Олексій Семенов, коментуючи інформацію телеведучого Євгена Кисельова, що Tonis орендував офіс у бізнес-центрі «Парус» і починає будівництво апаратно-студійного комплексу.

Поки що офіс телеканалу Tonis розташований на вулиці Генерала Тупікова, 17, біля Індустріального мосту. Бізнес-центр «Парус» розташований у центрі Києва на вулиці Мечникова, 2. Після того, як буде облаштовано новий офіс і встановлено обладнання, туди має переїхати весь канал, зазначив пан Семенов.

«Ми орендували приблизно 870 квадратних метрів. У цих приміщеннях розміститься весь канал. Багато хто говорить, що оренда в “Парусі” дуже дорога. Але нам це коштує приблизно стільки ж, як і приміщення на Тупікова. На Тупікова більші площі (понад 2000 квадратних метрів), але там приміщення поділено на величезні кабінети, в яких сидить по 2-3 людини. Там крім кабінетів більше нічого немає. Є тільки один студійний майданчик у підвалі. Тобто те приміщення не підходить для розташування каналу», – розповів пан Семенов.

Договір оренди в «Парусі» підписано на декілька років. У приміщенні буде побудовано студію, яка буде інтегрована з офісом. Це буде openspace (відкрите приміщення) без стін з панорамним видами з вікон на бульвар Лесі Українки, на бізнес-центр «Гуллівер» і ТРЦ «Мандарин-плаза». «Це дасть дуже красиву картинку», – вважає пан Семенов.

Вартість облаштування нового апаратно-студійного комплексу та переобладнання каналу генеральний продюсер не розголошує, посилаючись на комерційну таємницю. «Можу сказати, що обладнання хороше, але не нечувано дороге. Інвестиції в технічне переоснащення менші, ніж на “112” і Newsone», – повідомив він.

На думку пана Семенова, інформаційно-аналітичний прямоефірний телеканал, на який він хоче переформатувати Tonis, повинен розташовуватися в центрі. Хоча інформаційні телеканали «112 Україна» і Newsone, які раніше запускав/перезапускав пан Семенов, орендують свої приміщення не в центрі («112 Україна» на вулиці Дегтярівській, Newsone – на Польовій). «Коли канал не прямоефірний (як «Україна» чи «Інтер»), він може будувати величезні офіси не в центрі, а на околицях. Але канал, який мовить у прямому ефірі, куди постійно ходять люди, мусить знаходитися в центрі. Ми це робимо для зручності наших гостей, для рекламодавців», – зазначив пан Семенов.

Поки новий офіс не облаштовано, колектив каналу Tonis працює за старою адресою. «Сьогодні о 15:00 всі співробітники прийдуть на нараду в нове приміщення. Ми готуємося до перезапуску, до оновлення програм, оновлення ведучих», – розповів генеральний продюсер.

Нова команда на чолі з Олексієм Семеновим планує змінити назву каналу. Якою буде нова назва – генпродюсер поки що не розголошує, але вона не буде пов’язана з назвою «Тоніс» (або Tonis). «Ми хочемо змінити назву, подамо відповідні документи до Нацради», – зауважив він.

Приблизно через тиждень новий телеканал, який розбудовує команда пана Семенова на базі телеканалу Tonis, планує розпочати інтернет-мовлення з нового офісу. Це будуть стріми з будівельного майданчика, а також обговорення новин і подій з гостями та експертами, інтерактивне спілкування з глядачами тощо. Інтернет-мовлення, за задумом нової команди, має підготувати аудиторію до повноцінного запуску нового каналу, який заплановано на День Незалежності.

Нагадаємо, 20 березня стало відомо, що політик Володимир Макеєнко став власником 9,5% телеканалу Tonis (ТОВ «Телеканал “Тоніс”»). 80% статутного фонду компанії залишилося у власності самого ТОВ «Телеканал “Тоніс”», 10% – у генерального директора каналу Олександра Бутка, 0,5% – у заступника генерального директора Василя Бирзула. Зі структури власності каналу вибули Оксана Васьківська, Микола Дяченко, Артем Жилін, Артем Савчук. Кінцевим бенефіціаром компанії залишився Олександр Бутко.

20 березня на прес-конференції Володимир Макеєнко оголосив, що став власником 9,5% телеканалу Tonis і «продовжує процес». За словами пана Макеєнка, частку 9,5% він придбав у менеджменту каналу. Назвати суму угоди він відмовився, посилаючись на те, що на це мають дати згоду інші сторони угоди. Він також не озвучив суми запланованих інвестицій у канал.

Появі нового інвестора передував прихід нового топ-менеджменту. На початку січня джерела «Детектора медіа» повідомляли, що колишній генеральний продюсер телеканалу NewsOne Олексій Семенов пішов з NewsOne на Tonis. На початку березня стало відомо, що Олексій Семенов зустрічався з колективом телеканалу Tonis. 14 березня Олексій Семенов повідомив «Детектору медіа», що найближчим часом обійме посаду генерального продюсера Tonis, разом з ним на каналі працюватимуть ведучі Євген Кисельов і Матвій Ганапольський.

Нова команда збирається перезапустити Tonis. Оновлений телеканал Tonis готується стартувати в новому форматі до Дня Незалежності, 24 серпня. Основою каналу буде інформаційно-аналітичне мовлення, але також в ефірі буде присутній розважальний контент. До виходу оновленого Tonis в ефір команда планує запустити інтернет-портал для спілкування зі своєю аудиторією. Про це повідомив новопризначений генеральний продюсер телеканалу Tonis Олексій Семенов на прес-конференції 20 березня.

До команди каналу Tonis крім Олексія Семенова приєдналися креативна продюсера Євгенія Захарова (працювала разом з паном Семеновим на NewsOne), телепродюсер розважальних програм Ілля Ноябрьов (працював разом з паном Семеновим на «Інтері», НТН і Першому національному), телеведучі Матвій Ганапольський і Євген Кисельов.

Фото: Facebook Євгена Кисельова

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY