detector.media
07.04.2017 11:40
У Конгресі США представлено проект закону щодо співпраці з Україною з питань кібербезпеки
У Конгресі США представлено проект закону щодо співпраці з Україною з питань кібербезпеки
Члени Комітету у закордонних справах Палати представників і Конгресового українського косусу, конгресмен-демократ Брендан Бойл та конгресмен-республіканець Браян Фітцпатрик представили проект «Закону 2017 року про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки».

Про це повідомляє Посольство України в США.

Законопроект визначає, що політикою США є надання допомоги Урядові України в удосконаленні власної стратегії кібербезпеки, зокрема, на таких напрямах, як: встановлення найбільш сучасних безпекових оновлень на комп’ютерах органів державної влади, у тому числі систем програмного захисту, спрямованих на захист об’єктів критичної інфраструктури України; зменшення залежності України від російських технологій; сприяння розширенню участі України у програмах обміну інформацією, що пов’язана з проблематикою кібер-безпеки, та міжнародних зусиллях з протидії кібер-загрозам, а також розбудові нашою країною власних спроможностей у сфері кібер-безпеки.

У документі підтверджується відданість Сполучених Штатів Хартії про стратегічне партнерство між Україною та США, Будапештському меморандуму про гарантії безпеки, підтримці співробітництва нашої держави з НАТО.

«Реалізація даної законодавчої ініціативи стане важливим внеском у боротьбу України з гібридною війною РФ, що триває і складовою якої є здійснення кібер-атак проти нашої держави», – повідомляє Посольство.

Нагадаємо, Міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що за три роки з боку Російської Федерації було здійснено понад сім тисяч кібератак на Україну. Підписано угоду з Канадою.

Центр передового досвіду НАТО з енергобезпеки проведе восени спільні навчання з українськими інституціями з моделюванням конкретних сценаріїв протидії інформаційним, технічним, кібернетичним чи військовим атакам у сфері енергобезпеки.

Фото: Гурт

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY