detector.media
06.04.2017 15:25
Психологічну драму «Стрімголов» покажуть у Каннах
Психологічну драму «Стрімголов» покажуть у Каннах
Повнометражний дебютний фільм режисерки Марини Степанської «Стрімголов», проект якого став переможцем Восьмого конкурсного відбору Держкіно, переміг у секції Comming Soon New Talents у рамках індустріальної платформи Вільнюського міжнародного кінофестивалю Meeting Point – Vilnius

Про це повідомляє Держкіно.

Виробництво стрічки здійснює компанія Insight Media за підтримки Держкіно України. Продюсерами є Олена Єршова та Володимир Філіппов.

За словами режисера та автора сценарію стрічки пані Степанської, це перша відзнака фільму «Стрімголов», який на разі перебуває на завершальній стадії виробництва. Картина отримає не лише ринковий показ у Каннах, а й підтримку в промоції. Держкіно виділило на створення фільму 10 млн грн.

Meeting Point – Vilnius – це одна з найбільших кіноподій Європи, яка відбувається цьогоріч з 4 по 6 квітня у рамках Вільнюського міжнародного кінофестивалю Kino Pavasaris. У рамках секції Coming Soon New Talents кінематографісти-дебютанти представили свої найновіші роботи.

Як повідомляє Держкіно, цьогоріч Meeting Point – Vilnius вперше оголосив про партнерство з Goes to Cannes, що є індустріальною програмою кіноринку Каннського міжнародного кінофестивалю Le Marché du Film.

Тож у якості призу «Стрімголов» отримав ринковий показ на Каннському кіноринку.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко зазначив, що ця відзнака є дуже важливою.

«Вітаю команду фільму з важливою відзнакою», – написав він у Facebook.

В українському прокаті «Стрімголов» очікується вже цього року.

Нагадаємо, фільм режисера Юрія Речинського «Січень – Березень» (Ugly), створений за підтримки Держкіно України, отримав приз за найкращу операторську роботу на австрійському кінофестивалі Diagonale.

23 березня Верховна Рада ухвалила закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні» з пропозиціями Президента. Законопроект №3081-д в цілому підтримали 270 народних депутатів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY