detector.media
06.04.2017 14:00
Російська пропаганда не вплинула на українців у «кримському питанні» – Юлія Каздобіна
Російська пропаганда не вплинула на українців у «кримському питанні» – Юлія Каздобіна
Радник міністра інформаційної політики України Юлія Каздобіна повідомила, що російська пропаганда не змогла погіршити в цілому позитивну думку українців про жителів окупованого РФ півострова.

Про це вона розказала  в ефірі «Радіо Крим.Реалії», коментуючирезультати соціологічного опитування, присвяченого Криму.

«Українці розуміють, що Крим – це окупована територія. За результатами цього опитування ми можемо зробити висновок, що саме у «кримському питанні» на українців не настільки сильно вплинула російська пропаганда. Переважна більшість (респондентів – ред.) висловлює ту позицію, яка превалює в Україні, а не російську позицію», – сказала вона.

За словами пані Каздобіної, українці частіше висловлюються за «мирні» методи повернення Криму, і тому підтримують відновлення зв'язків із півостровом, розірваних після анексії.

Нагадаємо, минулого тижня Міністерство інформаційної політики презентувало результати всеукраїнського соціологічного опитування. За результатами дослідження «Кримське питання в Україні», 86% українців хочуть повернути анексований Крим під контроль Києва. 60% – оптимісти і вірять у повернення півострова. 17% українців вважають, що півострів повернеться сам, коли погіршиться економічне становище в Росії.

Раніше голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров заявив, що із відкриттям телекомунікаційної вежі у селищі Чонгар (Херсонська область) отримано можливість говорити із кримчанами, які живуть в окупованому Росією Криму, трьома мовами - кримськотатарською, українською та російською.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY