detector.media
05.04.2017 10:25
На Херсонщині двох чоловіків засуджено до шести років за поширення видання «Новороссия»
На Херсонщині двох чоловіків засуджено до шести років за поширення видання «Новороссия»
Новокаховський міський суд визнав винними в посяганні на територіальну цілісність України та конституційний лад двох мешканців Херсонщини, які у 2014 році поширювали у Новій Каховці сепаратистське друковане видання «Новороссия».

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Співробітники СБУ затримали одного з агітаторів у поштовому відділенні під час отримання відправлення з Донбасу, а згодом і його спільника.

«За висновками експертів, тираж отриманої газети містив публічні прямі заклики до насильницької зміни і повалення конституційного ладу, а також вчинення умисних дій, спрямованих на зміну меж території та державного кордону України всупереч Конституції України», – повідомляє прес-центр СБУ.

Суд визнав чоловіків винними у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 109 та ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України і призначив покарання у вигляді шести років позбавлення волі.

Нагадаємо, за січень та лютий 2017 року співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили десять адміністраторів антиукраїнських спільнот у соціальних мережах, які координувалися російськими спецслужбами.

Фото: прес-центр СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY