detector.media
Дмитро Золотухін
04.04.2017 15:18
EBU має поважати законодавство України

Хотів би висловити свою підтримку ПАТ НСТУ та її наглядовій раді, щодо їх відкритого листа на адресу директорки Євробачення Інгрід Делтенре.

Я пересвідчився на власні очі, що лист на адресу прем'єр-міністра України дійсно існує.

Вперше, коли я побачив його текст в інтернеті, в мене були сумніви щодо того, що його писав професіонал... І от з яких причин:

1. Автори листа вказують, що безпекові органи України прийняли рішення без консультацій з European Broadcasting Union - EBU.

По-перше, це не є правдою, оскільки виконавчий директор Євробачення Йон Ола Санд ще 14 березня повідомив, що організатори конкурсу будуть поважати будь-яке рішення України.

По-друге, жоден з нормативних актів України чи міжнародних угод не містить вказівок, що СБУ має узгоджувати рішення з EBU.

2. Автори листа пишуть, що раніше жодна з країн не перешкоджала виконавцям брати участь в конкурсі.

Це також не правда, оскільки у 2008 році, після вторгнення РФ на територію Грузії, Росія, яка приймала конкурс 2009-го року, відмовилась приймати учасниць з Грузії через їхню пісню We Don't Wanna Put In - Stephane & 3G.

За словами міністра культури Грузії "керівництво "Євробачення" відчувало беспрецедентний тиск з боку Росії".

До речі, учасниця гурту Stephane & 3G Tamara Gachechiladze буде представляти Грузію на цьогорічному конкурсі Євробачення в Києві.

3. Погроза виключити Україну з "майбутніх подій" є ознакою тиску на органи влади суверенної країни з метою порушити законодавство України, що не прикрашає організаторів конкурсу. Впевнений, що прохання про пошук спільного виходу з ситуації було б розглянуто. В даному разі, мова ультиматумів тільки погіршує ситуацію.

4. Повторення слова двічі (підкреслено на скан-копії) "that that" демонструє той факт, що лист направляли не перечитуючи.

Це наштовхує мене на надію про те, що дана ситуація з офіційним листом від організаторів Євробачення ще може опинитися неприємним фейком. Спецоперацією російських спецслужб. Чим, по суті, і була участь російської конкурсантки з першого дня.

В іншому разі - такий стиль написання офіційних документів на адресу керівника виконавчої влади незалежної країни викликає серйозні сумніви у професіоналізмі керівників конкурсу.

5. На додачу слід зазначити, що генеральна директорка EBU Інгрід Делтенре, чий підпис стоїть під цим листом, ще у лютому 2017 року заявила про свою відставку і "допрацьовує" обумовлений з організаторами строк до цього літа. 

Цей факт знову ж таки наштовхує про думки про прикре непорозуміння та тиск з боку Росії, який і втілюється в такі не зовсім зрозумілі документи.

Вірю в те, що керівницвто EBU знайде можливості піти назустріч у співпраці та буде поважати внутрішнє законодавство України. А також припинить бути інструментом у ницій та підлій грі російських маніпуляторів.

Джерело: Фейсбук-сторінка Дмитра Золотухіна

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY