detector.media
03.04.2017 17:21
Держкіно заборонило показ російського телесеріалу «Понаїхали тут»
Держкіно заборонило показ російського телесеріалу «Понаїхали тут»
Державне агентство України з питань кіно скасувало державну реєстрацію і визнало недійсним прокатне посвідчення, видане на російський телесеріал «Понаїхали тут», який був знятий ще в 2011 році.

Про це йдеться на сайті Держкіно.

Держкіно повідомляє, що рішення прийняте у «зв’язку з численними скаргами» щодо демонстрування в ефірі ТРК «Україна» чотирьохсерійного телесеріалу «Понаїхали тут» (виробництво Росія, 2011) на наявні у  фільмі матеріали, що спрямовані на приниження  нації і неповагу до національних і релігійних  святинь та на підставі висновків Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Держкіно.

Відомство прийняло рішення анулювати державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування та скасувати державну реєстрацію телесеріалу «Понаїхали тут» (реж. Ю.Павлов).

Рішення було прийняте на підставі   ст. 15 ЗУ «Про кінематографію» і пункту 12 Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 року № 1315.

Нагадаємо, заступник голови Державного агентства з питань кіно Сергій Неретін заявив, що у виробництві серіалу «Забута жінка», який покаже канал «Україна», не порушений закон «Про внесення змін до деяких Законів України відносно захисту інформаційного телерадіопростору України», згідно якого, в ефірі українських телекомпаній не можуть бути показані серіали і фільми, вироблені в Росії пізніше 1 січня 2014 року.

Як повідомила «Детектору медіа» 31 березня прес-служба каналу «Україна», серіал «Забута жінка» - це проект тристороннього спільного виробництва за участю української, польської та російської сторони: ABC Film (Польща), «ЕйБіСіФільм» (Україна), «Енерджі Фільм» (Росія).

На фото - кадр з серіалу

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY