detector.media
01.04.2017 10:35
СБУ заборонила в’їзд в Україну відомому російському блогеру
СБУ заборонила в’їзд в Україну відомому російському блогеру
Служба безпеки України заборонила в'їзд в Україну відомому російського дизайнеру й блогеру Артемію Лебедєву, який раніше відвідував окуповані Крим і Донбас.

Про це повідомляє «Апострофа» з посиланням на відповідь Прес-центру СБУ на свій інформаційний запит.

Журналіст Ярослав Жаренов просив СБУ підтвердити або спростувати інформацію про заборону на в’їзд в Україну російського дизайнера Артемія Лебедєва.

«Службою безпеки України в інтересах забезпечення безпеки України прийнято рішення про заборону в'їзду в Україну вказаною Вами в запиті громадянину РФ у зв'язку з вчинення ним діяльності, спрямованої на нанесення шкоди в сфері інформаційної безпеки», - повідомила керівниця Управління взаємодії із ЗМІ та громадськістю Олена Гітлянська.

На рішення СБУ російський дизайнер і блогер відповів у Facebook, використовуючи нецензурну лайку:  «Що я можу сказати з приводу цієї ситуації. Олігархи приходять і йдуть, а моя улюблена Україна коли-небудь позбудеться від поточної ганебної і деструктивної влади. Тим часом нагадаю, що 10% читачів мого блогу - з України. Що стосується мого впливу на безпеку, то він як раніше був, так і зараз нікуди не дінеться. Я і далі буду говорити правду своїм коханим читачам…».

«Апостроф» нагадує, що в 2016 році Артемій Лебедєв побував на непідконтрольних Україні територіях Донбасу. Його дані були внесені в базу сайту «Миротворец». Артемій Лебедєв побував також і в окупованому Криму. У березні в мережі розгорілася дискусія через лекції, які дизайнер і блогер провів в Києві.

«Радіо Свобода» нагадує, що Артемій Лебедєв є також автором логотипу анексованого Криму .

Ілюстрація - логотип анексованого Криму від студії Артемія Лебедєва

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY