detector.media
31.03.2017 13:20
Суд остаточно виправдав підозрюваного у побитті черкаського фотокора Єфімова
Суд остаточно виправдав підозрюваного у побитті черкаського фотокора Єфімова
30 березня Апеляційний суд Черкаської області виправдав колишнього заступника командира батальйону патрульної служби У МВС у Черкаській області Петра Паливоду, який був підозрюваним у побитті фотокореспондента газети «Вечірні Черкаси» Ігора Єфімова.

Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

Як йдеться у релізі, у кількагодинному судовому засіданні брали участь три судді, прокурор, постраждалий пан Єфімов та обвинувачений зі своїм адвокатом.

«Вони вистрибували зі службового автобуса, що зупинився поруч мене, – розказав про побиття фотокор. – Оскільки я виконував редакційне завдання, то був у жовтій жилетці з написом "Преса", з бейджем та помітною професійною камерою. Однак це міліціонерів не зупинило. Швидше ще дужче розгнівало. На мій вигук, що я з преси, почув лише агресивне: "Ах ти преса! Тоді отримуй!". 

Нагадаємо, 20 лютого 2014 року у Черкасах під час штурму «Беркутом» черкащан на блок-пості біля дамби фотографу газети «Вечірні Черкаси» Ігорю Єфимову беркутівці побили та розбили голову. Журналіст був у жилеті «Преса», із бейджем і фотокамерою. Того дня на дамбі він виконував редакційне завдання, а силовики перешкоджали йому у цьому. Кілька представників МВС, приховавши обличчя, нанесли фотографу удари кийками. 

Лікарі діагностували у Єфімова травму голови зі струсом головного мозку, рани м’яких тканин, вивих плеча, садини та інші.

5 лютого 2015 року прокуратура Черкаської області направила до суду обвинувальний акт стосовно одного із керівників батальйону патрульної служби за службову недбалість під час проведення акцій протесту у Черкасах 20 лютого 2014 року, внаслідок чого міліціонери побили журналіста Ігоря Єфимова.

12 грудня Соснівський суд Черкас виправдав підсудного, одного з тодішніх правоохоронців, Петра Паливоду, який на момент побиття журналіста стажувався на посаді заступника командира батальйону, виправдали.

У січні 2016 року Єфімов подав апеляційну скаргу на вирок Соснівського районного суду м.Черкаси від 12 грудня 2016 року, яким було виправдано єдиного підозрюваного у справі щодо його побиття.

На фото - Ігор Єфімов

Фото: Facebook Ігора Єфімова

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY