detector.media
31.03.2017 11:00
На НТВ вирізали слова акторки Коренєвої про Сенцова – ЗМІ
На НТВ вирізали слова акторки Коренєвої про Сенцова – ЗМІ
Російський телеканал НТВ вирізав із телеверсії вручення премії «Ніка» слова режисерів Олексія Красовського й Віталія Манського, а також актриси Олени Коренєвої про політичну ситуацію в Росії й українського режисера Олега Сенцова, якого утримують у Росії.

Про це пише «Радіо Свобода» з посиланням на російське ЗМІ.

Трансляція премії йшла в ефірі каналу на Далекому Сході.

Як пише видання, з виступу актриси Коренєвої повністю вирізали слова про політичних в'язнів, зокрема, засудженого брата Олексія Навального й українського режисера Олега Сенцова. Із промови режисера Красовського залишили тільки слова подяки за премію: під час церемонії він виступив на захист затриманих на акціях протесту 26 березня. Те ж саме відбулося зі словами Віталія Манського, який порівняв Росію з Північною Кореєю: ці слова в трансляцію не потрапили.

Повідомляється також, що виступ режисера Сокурова показали повністю. Нагадаємо, він закликав політиків звернути увагу на акції 26 березня й закликав до діалогу з молоддю, а також виступив зі словами підтримки пана Сенцова.

Тридцята церемонія вручення кінематографічних нагород «Ніка» відбулася 28 березня.

Як писав «Детектор медіа», Російська актриса Олена Коренєва, володарка кінематографічної премії «Ніка» в номінації «Краща актриса другого плану», виступила на підтримку засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова. Лауреат кінематографічної премії «Ніка» в номінації «Честь і гідність» російський режисер Олександр Сокуров також виступив на підтримку Сенцова та  сказав, що чекає від президента Росії Володимира Путіна вирішення питання щодо долі режисера. Колег підтримав і режисер Манський.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY