detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
30.03.2017 16:51
Нацрада оштрафувала провайдера з Генічеська за ретрансляцію російських каналів
Нацрада оштрафувала провайдера з Генічеська за ретрансляцію російських каналів
30 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила оштрафувати на 4 тис. грн провайдера програмної послуги ПП «Торнадо» з міста Генічеська Херсонської області за ретрансляцію неадаптованих російських телеканалів.

Нацрада провела 28 лютого позапланову перевірку провайдера і виявила, що компанія ретранслює 15 російських телеканалів, які не входять до Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України: «Шансон-ТВ», СТС, ТВ-3, «360°», «Мир», «Москва Доверие», ТНТ, «Матч!», «Родное кино», «Наше новое кино», «Че», «Петербург 5», «Домашний», «Карусель», «Русский роман».

Таке порушення за законом «Про телебачення і радіомовлення» карається штрафом у розмірі 25% ліцензійного збору. Для ПП «Торнадо» сума штрафу становить 4 тис. грн.

Також під час перевірки Нацрада виявила й інші порушення в роботі генічеського провайдера. Зокрема, ПП «Торнадо» надає універсальну програмну послугу своїм абонентам не в повному обсязі (не ретранслює телеканали «Скіфія», «Херсон плюс», «Рада» і «Культура»); не ретранслює 24 телеканали, передбачені ліцензією (зокрема й українські телеканали, які з 1 січня вийшли зі складу універсальної програмної послуги та перейшли до договірних відносин з провайдерами); натомість ретранслює 11 телеканалів, не передбачених його ліцензією (наприклад, телеканали «Футбол 1» і «Футбол 2»).

Крім штрафу Нацрада зобов’язала провайдера протягом місяця виправити порушення.

Також члени Нацради хотіли звернутися до Служби безпеки України щодо ретрансляції неадаптованих російських каналів у мережі ПП «Торнадо». Але, за їхніми даними, представник Нацради в Херсонській області вже поінформував місцевий підрозділ СБУ про цей факт.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY