detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
30.03.2017 13:42
«Правда тут», «Промінь», «ФМ Галичина» та «Армія ФМ» отримали дозволи на тимчасове мовлення в АТО
«Правда тут», «Промінь», «ФМ Галичина» та «Армія ФМ» отримали дозволи на тимчасове мовлення в АТО
30 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення видала нові дозволи на тимчасове мовлення на час проведення антитерористичної операції – телеканалу «Правда тут» і радіостанціям «Промінь», «ФМ Галичина» та «Армія ФМ».

Телеканал «Правда тут» (ТОВ «Інформаційне агентство “Правда тут”») отримав дозвіл на тимчасове мовлення в цифровому стандарті DVB-T на 22 ТВК у місті Волноваха Донецької області. Це місцевий цифровий мультиплекс, створений Нацрадою в грудні 2015 року, його оператором є Концерн радіомовлення, радіозв’язку і телебачення.

«Правда тут» став шостим каналом, який мовитиме в цьому мультиплексі. Крім нього на 22 ТВК у Волновасі мовлять телеканали «1+1», 5 канал, «Донбас», «UA: Перший» і ДоТБ. Раніше в цьому мультиплексі також мовив телеканал «Україна», але в березні 2016 року він відмовився від свого тимчасового дозволу з економічних причин (водночас у мультиплексі залишився інший телеканал холдингу «Медіа Група Україна» – «Донбас»). Протягом року місце в мультиплексі залишалося вільним.

Цифрове телебачення в зоні АТО

Клікніть для збільшення

Радіо «Промінь» Національної суспільної телерадіокомпанії України отримало дозвіл на тимчасове мовлення на частоті 103,1 МГц у місті Костянтинівка Донецької області. Це перший тимчасовий дозвіл радіо «Промінь», і перша його ФМ-частота в зоні АТО. Донедавна на цій частоті мовило «Радіо 24» (ТОВ «ТРК “Праймедіа”»), яке нещодавно переформатувалося на радіо «Максимум» і вирішило відмовитися від мовлення в зоні АТО. Нацрада своїм рішенням 30 березня вилучила його з переліку мовників, які мають тимчасові дозволи.

Радіо «ФМ Галичина» (ТОВ «ТРК “Галичина”») отримало дозвіл на тимчасове мовлення на частоті 96,5 МГц у місті Волноваха Донецької області. На цій частоті донедавна теж мовило «Радіо 24», яке відмовилося від мовлення в зоні АТО і 30 березня було вилучено Нацрадою з переліку мовників, які мають тимчасові дозволи.

Для «ФМ Галичина» це вже шоста частота в зоні АТО. Раніше вона отримала дозволи на тимчасове мовлення в містах Лисичанськ, Сватове, Широкий і Старобільськ Луганської області, а також Бахмут Донецької області.

Армійське радіо «Армія ФМ», яке отримує частоти в партнерстві з комерційною радіостанцією «Перець ФМ» (ТОВ «Комунікаційне агентство “Сума технологій”»), отримало дозвіл на тимчасове мовлення на частоті 98,5 МГц у місті Щастя Луганської області. Дотепер «Армія ФМ» мовила на 11 частотах у зоні АТО: у містах Маріуполь, Волноваха, Слов’янськ, Краматорськ, Бахмут, Покровськ, Костянтинівка, Гірник, Очеретине Донецької області, а також Новоайдар і Щастя Луганської області.

Радіо в зоні АТО

Клікніть для збільшення

Інфографіка: Національна рада з питань телебачення і радіомовлення

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY