detector.media
30.03.2017 10:35
Російська актриса Коренєва на премії «Ніка» підтримала Олега Сенцова
Російська актриса Коренєва на премії «Ніка» підтримала Олега Сенцова
Російська актриса Олена Коренєва, володарка кінематографічної премії «Ніка» в номінації «Краща актриса другого плану», виступила на підтримку засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомляє «Радіо.Свобода».

«Я говорю це для себе, ви все знаєте, що я хочу сказати. У нас список політв'язнів налічує десь у районі ста осіб. Він, можливо, поповнюватиметься, я назву три імені: Олег Сенцов, наш колега, український режисер, який отримав паспорт російського громадянина проти свого бажання й був тут засуджений на двадцять років і відбуває термін у Якутії», – сказала пані Коренєва.

Як писав «Детектор медіа», лауреат кінематографічної премії «Ніка» в номінації «Честь і гідність» російський режисер Олександр Сокуров також виступив на підтримку Сенцова та  сказав, що чекає від президента Росії Володимира Путіна вирішення питання щодо долі режисера.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року  Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. У лютому стало відомо, що Росія вдруге офіційно  відмовилася  видати Україні політв’язнів Олега Сенцова й Олександа Кольченка, бо вважає їх своїми громадянами.

11 лютого у спеціальній програмі 67-го Берлінського міжнародного кінофестивалю відбулася офіційна прем’єра документальної стрічки російського режисера Аскольда Курова «Процес» про суд у Росії над Олегом Сенцовим, незаконно ув’язненим в Росії українським режисером. Після показу відбувся флеш-моб #FreeSentsov Європейської кіноакадемії. Також на Берлінале відкрився стенд на підтримку українського режиссера, що перебуває за гратами у Росії.

Нещодавно Європейська кіноакадемія звернулася до російської влади з закликом звільнити українського режисера Олега Сенцова. Голова академії, відома польська режисерка Агнешка Холланд назвала його жертвою політичного переслідування.

На фото - Олена Коренєва

Фото:Deutsche Welle

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY