detector.media
29.03.2017 17:15
КЖЕ розпочинає серію регіональних дискусій «Журналістика в умовах конфлікту»
КЖЕ розпочинає серію регіональних дискусій «Журналістика в умовах конфлікту»
Комісія журналістської етики (КЖЕ) спільно із Координатором проектів ОБСЄ в Україні ініціює серію регіональних обговорень «Журналістика в умовах конфлікту», до яких планується долучити практикуючих журналістів, представників академічних кіл, студентів факультетів журналістики та представників громадянського суспільства.

Про це йдеться в анонсах заходів.

«Від початку збройного протистояння на сході нашої держави й до сьогодні тривають дискусії між медійниками щодо застосування журналістських стандартів в умовах збройного протистояння та нового інформаційного ландшафту – і єдиного рішення так і немає. Що має перевагу: патріотизм та громадянська позиція, чи професіоналізм та стандарти? Чи може журналіст виступати модератором діалогу та формувати суспільний дискурс? Як та в якому обсязі писати на чутливі теми? Як працювати із групами що постраждали внаслідок конфлікту? Єдиного рішення немає, а емоційні обговорення етичних питань у соцмережах не сприяють консолідації журналістської спільноти», - анонсує Комісія журналістської етики.

Мета дискусій – обговорити чутливі кейси етичного характеру, що виникають на регіональному рівні та роль саморегуляційних механізмів у їх розв’язанні, напрацювати рекомендації для викладачів щодо викладання етичного висвітлення конфліктів студентам факультетів журналістики.

Зустрічі відбудуться:

-4 квітня у м. Запоріжжя - Запорізький національний університет (вул. Жуковського, 66);

-12 квітня у м. Черкаси - Черкаський національний університет (б-р Шевченка, 81);

-28 квітня у м. Ужгород - Ужгородський національний університет (вул. Університетська, 14);

-16 травня у м. Маріуполь - Маріупольський державний університет (пр. Будівельників, 129);

-19 травня у м. Харків - Харківський національний університет ім. Каразіна (майдан Свободи, 4);

-11 тарвня у м. Одеса - Одеський націоанльний університет імені Мечнікова (вул. Дворянська, 2);

-23 травня у м. Чернівці - Чернівецький національний університет (вул. Коцюбинського, 2);

-30 травня у м. Вінниця - Донецький національний університет ім. Василя Стуса (вул. 600-річчя, 21).

Нагадаємо, Комісія з журналістської етики (КЖЕ) провела дослідження за скаргою члена НСЖУ Андрія Близнюка щодо дотримання норм Кодексу етики українського журналіста житомирським виданням «Сільське життя». У 21-у матеріалі КЖЕ виявила низку порушень, що стосуються п. 8, 10 Кодексу (матеріали є незбалансованими, заголовки не відповідають змісту статей)/

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY