detector.media
29.03.2017 12:45
У МВС відмовились надати «Українським новинам» біографію генерала, який розробляє механізм блокування сайтів
У МВС відмовились надати «Українським новинам» біографію генерала, який розробляє механізм блокування сайтів
Міністерство внутрішніх справ відмовилося надати офіційну біографію директора Департаменту формування політики щодо підконтрольних міністру органів влади та моніторингу МВС України Василя Бондара, структури, на яку, згідно з інформацією Секретаріату Кабміну, в першу чергу покладена розробка законопроекту щодо блокування сайтів в інтернеті.

Про це йдеться в офіційній відповіді МВС на запит інформаційного агентства «Українські новини».

«Створення офіційних біографій нормативно-правовими документами (Закон України" Про доступ до публічної інформації ", - ред) не передбачено, тому надати офіційну біографію Бондара В.Є. неможливо», – йдеться у відповіді МВС.

Як зазначає агентство, «інформація про життєві успіхи пана Бондара цілком доступна у відкритому доступі». Він був заступником міністра внутрішніх справ, начальником Головного слідчого управління МВС та працював заступником міністра МВС – начальником Головного слідчого управління в 2006-2007 роках в уряді Віктора Януковича.

«Українські новини» також повідомляють, що в квітні 2014 року наказом Авакова полковник міліції Бондар був призначений на посаду начальника Департаменту внутрішньої безпеки Міністерства внутрішніх справ. А вже в кінці серпня 2015 року Бондару, відповідно до указу Порошенка присвоїли звання генерал-майора.

«Декларація Василя Бондара, який більшу частину життя офіційно отримував зарплату в правоохоронних структурах, цілком може здивувати необізнаного. Але вона типова для деяких "щасливих міліціонерів" - порівняно низькі доходи і багато нерухомості», – пише інформагентство.

Як писав «Детектор медіа», інформаційне агнетство «Українські новини» судиться з МВС щодо інформації, яка стосується списків людей, які отримали від міністра Арсена Авакова зброю. Вперше інформаційне агентство «виграло в апеляційнному суді Києва справу у Міністерства внутрішніх справ стосовно оприлюднення інформації щодо нагородження іменною зброєю 4 жовтня. Тоді суд зобов'язав МВС розкрити на запит «Українських новин» списки тих, хто отримав нагородну вогнепальну зброю від міністра Арсена Авакова.

У листопаді «Українські новини» знову виграли суд проти МВС. Зокерма, Вищий адміністративний суд України відхилив касацію Міністерства внутрішніх справ України на рішення українських судів за позовом «Українських новин», які визнали незаконним оголошення в МВС «секретною» інформацію про осіб, які отримали відзнаку «Вогнепальна зброя» від міністра МВС Арсена Авакова і відмову надавати цю інформацію на запит інформагентства.

Згодом МВС оплатило інформагентству судове стягнення у сумі 1,3 тис грн.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY