detector.media
28.03.2017 11:01
У Києві нагородили найкращу соцрекламу
Днями в американському культурному центрі America House Kyiv нагородили найкращу соціальну рекламу про дискримінацію на роботі — переможців конкурсу «Дискримінація не працює» від Molodiya Festival і партнерів. У конкурсі соцреклами взяли участь 63 продакшени, у шорт-лист потрапило 11 робіт.

Конкурсні роботи розповідають про дискримінацію на роботі: як її «побачити» та якими інструментами з нею боротись.

Перемогу отримав ролик «Дзвінки»  Ігора Димарського та Лії Саджая:

https://goo.gl/Pv2kZR

Автори, рекламісти з 12-річним досвідом, обрали одну з найменш розкритих тем — різницю оплати чоловічої та жіночої праці в Україні.

 «Ми прекрасно розуміли, що інші учасники братимуть в основу своїх сюжетів. Тому і спробували знайти щось маловідоме, як, наприклад, різницю в оплаті праці. Метою нашого ролика було дати можливість глядачу зрозуміти проблему самому. Якщо ми вкладатимемо йому думки в голову — результату не буде», — каже Ігор.

Легкий ролик, вважають автори, має більше шансів достукатись до глядача.

 «Щодо виконання: ми ж модні, тому вирішили зробити пранк. Очікуємо, що людям буде легко дивитися цей ролик, оскільки він не напружує. Але в результаті вони таки замисляться, що різниця у зарплатах така ж абсурдна, як і різниця у цінах на однакові товари», — пояснює Лія.

«Робота наслідує гучні кампанії минулих років — Like a girl тощо, але робить це нечисто у виконанні. Однак не можна не відзначити розуміння авторами необхідності шукати інсайти в полях, в реальних ситуаціях. Це правильний вектор», — зазначив один із журі конкурсу Олександр Смірнов, креативний директор Tabasco.

Організатори і партнери конкурсу: Кампанія проти дискримінації, Проект «Без Кордонів», фестиваль соціальної реклами Molodiya Festival, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, ГО «Трудові ініціативи», Міжнародний фонд «Відродження», Sigrid Rausing Trust, Коаліція з протидії дискримінації в Україні. Призовий фонд конкурсу — 80 000 грн.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY