detector.media
27.03.2017 14:50
Найбільше джинси серед популярних онлайн-ЗМІ – в УНІАНі та «Обозревателе» – ІМІ
Найбільше джинси серед популярних онлайн-ЗМІ – в УНІАНі та «Обозревателе» – ІМІ
Найбільше матеріалів з ознаками джинси серед популярних онлайн-видань публікують УНІАН та «Обозреватель» – по 23 таких публікації за тиждень, серед газет — «Сегодня» і «Факты и комментарии» – по три дві публікації.

Такими є результати дослідження ІМІ серед десяти популярних онлайн-видань (УНІАН, «Обозреватель», «Цензор.нет», 112.ua, «Страна.ua», LB.ua, «Корреспондент.net», «Українська правда», «Ліга.net», «Укрінформ») та шести друкованих видань («Факты и комментарии», «Сегодня», «Вести», «Дзеркало тижня», «КП в Украине», «Новое время»), який провели у лютому 2017 року, повідомляє ІМІ.

Найбільше замовних матеріалів ІМІ виявив на користь Олега Ляшка та «Народного фронту» (по 12%), «Опозиційного блоку» (11%), Віталія Кличка та КМДА (11%) та партії «Батьківщина» і Юлії Тимошенко (10%). Крім того, джинсували також партії «Відродження» (6%), «УКРОП», «Аграрна партія» (по 4%), «Блок Петра Порошенка» (3%) та Віктор Медведчук (2%).

«Наприклад, Олег Ляшко піарився на тому, що збирається "помочь Мариуполю", ініціював обговорення з Володимиром Гройсманом щодо меморандуму з МВФ тощо. "Народний фронт" публікував свої заяви та вислови своїх нардепів на різні теми, як-от вчинок Гончаренка з Берлінською стіною, заклик парламенту "бути готовим до сценаріїв, які несуть загрозу національній безпеці" тощо. "Опозиційний блок" піарив свої законодавчі ініціативи та зміни в програму партії, як-от ініціатива щодо розмежування повноважень регіонів з Києвом, легалізація видобутку бурштину тощо», – повідомляє ІМІ.

Згідно дослідження ІМІ, онлайн-виданнях співвідношення політичної і комерційної джинси склало 80 на 20%, у друкованих –  72 на 28%.

За тиждень моніторингу ІМІ не було виявлено матеріалів з ознаками замовлення у стрічках новин «Української правди», «Ліга.net» та Укрінформу, а також у виданнях «КП в Украине» та «Новое время».

Моніторинг проводили експерти ІМІ за підтримки програми У-Медіа Інтерньюз Нетворк, з 6 по 12 лютого 2017 року. Моніторингу підлягали десять популярних загальнонаціональних онлайн-видань («Українська правда», «Ліга.net», «Укрінформ», 112.ua, УНІАН, LB.ua, «Цензор.нет», «Страна.ua», «Обозреватель», «Корреспондент.net») та шість загальнонаціональних друкованих видань («Дзеркало тижня», «Новое время», «Факты и комментарии», «Сегодня», «КП в Украине», «Вести»). З розгорнутішою аналітикою, а також методологією моніторингу, можна ознайомитись на сайті ІМІ.

Як повідомляв на початку березня ІМІ, в середньому 5% новин у місцевих ЗМІ Півдня та Сходу України містять ознаки замовлення. Порівняно до передвиборчого періоду восени 2015 року, цей показник знизився втричі (15%).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY