detector.media
25.03.2017 14:52
У Білорусі у День Волі тривають масові затримання журналістів
У Білорусі у День Волі тривають масові затримання журналістів
В соціальних мережах і у ЗМІ повідомляється про масові затримання журналістів у Білорусі, де сьогодні, 25 березня, неофіційно відзначають День Волі – проголошення у 1918 році державної самостійності Білоруської Народної Республіки. Цього року День Волі припав на акції протесту проти введеного так званого «податку на дармоїдів».

Білоруська редакція «Радіо Свобода», яка вела трансляцію з площі Перемоги у Мінську, повідомляє у Тwitter про затримання своїх журналістів – кореспондентку Любов Луньову і оператора Дмитра Буянова. Їм розбили камеру, затримали і везуть у бік Партизанського РВВС.

ТСН повідомляє, що у Мінську заборонили цього дня проводити вуличні акції біля Академії наук і в Київському парку. За повідомленням, біля Академії наук почалися арешти активістів та іноземних журналістів.

Також повідомляється про розгром правозахисного центру «Вясна» співробітниками ОМОН. Про це вони написали у своєму Twitter.

«ОМОН увірвався на офіс "Весни". Всіх поклали на підлогу. Рятуйте», - написав журналіст Сергій Сис.

Окрім цього, 25 березня у Гомелі зник журналіст «БелаПАН» Анатолій Готовчиць. Активістів та громадських діячів затримали у різних містах країни.

У Вітебську затримана знімальна група телеканалу «Белсат». Ольга Чайчиць і Андрій Козел знаходяться в Жовтневому РВВС, повідомляє «Радіо Свобода».

Нагадаємо, 24 березня журналістку видання «Новое время» Христину Бердинських затримали у столиці Білорусі силовики.  Її разом з іншими особами повезли в Московський РВД Мінська. 

В редакції журналу «Новое время» «Детектору медіа» повідомили, що разом з Христиною Бердинських було затримано і журналіста «France24» (Франція) Гулівера Крега. Перед затриманням Гулівер Крег написав у своєму Twitter, що журналісти прибули на прес-конференцію родичів раніше затриманих білоруських активістів.

«Радіо Свобода» повідомила, що в той час у будівлі перебували кореспондентка білоруської служби «Радіо Свобода» Галина Абакунчік, журналістка українського видання «Новое время» Христина Бердинських і журналісти «France24» (Франція).

Через якийсь час Христина Бердинських повідомила про звільнення своє і колег-журналістів після затримання силовиками у столиці Білорусі.

На фото - розправа з учасниками протестів у Мінську

Фото: Тwitter «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY