detector.media
24.03.2017 19:20
Радіостанції повинні заплатити понад півмільйона гривень штрафів за недотримання мовних квот
Радіостанції повинні заплатити понад півмільйона гривень штрафів за недотримання мовних квот
Член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський заявляє, що Нацрада оштрафувала 10 радіостанцій за порушення закону про квоти на пісні українською мовою на 579 тисяч гривень.

Про це він повідомив у своєму Facebook.

Сергій Костинський опублікував інфографіку щодо виконання 14 загальнонаціональними радіостанціями квот на українські пісні (державною мовою) за листопад 2016 року – січень 2017-го. Такі дані були отримані за результатами добових моніторингів радіоефірів.

«Все, що ви хотіли знати про динаміку виконання загальнонаціональними радіостанціями квот на українські пісні (державною мовою), оформили в інфографіку. Три хвилі моніторингу проведено, готується наступна. Також в найближчий час буде опубліковано результати моніторингів по регіонах, які були здійснені представниками Національної ради», - повідомив він.

Нагадаємо, 17 березня в ефірі телеканалу ICTV вийшла програма студії «Дизель-шоу», один із сюжетів якої висміював застосування квот щодо україномовного продукту на радіостанціях України. Заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін сказав, що його відомство не залишить цей інцидент без реагування. Голова Нацради Юрій Артеменко також повідомив, що регулятор вивчає ситуацію із показом цієї програми.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY