detector.media
24.03.2017 13:40
У зоні АТО припинено незаконне використання державного радіоелектронного ресурсу
У зоні АТО припинено незаконне використання державного радіоелектронного ресурсу
У Старобільську (Луганська область) співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з представниками «Українського державного центру радіочастот» (УДЦР) припинили незаконну діяльність підприємства – постачальника інтернет-послуг, яка спричинила блокування інформації в мережі органів влади, правоохоронних структур та військових підрозділів у зоні АТО.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Як йдеться у повідомленні відомства, з січня 2017 року у місцевих користувачів інтернету, у тому числі державних структур, виникали проблеми з інтернетом. Як встановили оперативники СБУ, на частоті провайдера незаконно працював ще один місцевий оператор телекомунікаційних послуг, який не мав ліцензії та нелегально встановив антенне устаткування.

«Несанкціоноване використання радіочастотного ресурсу спричинило порушення в роботі легального провайдера та блокування передачі інформації користувачами, серед яких силові відомства та органи державної влади Луганської області», – йдеться у повідомленні.

Слідчим підрозділом СБУ відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 361 Кримінального кодексу України – «Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку». Стаття передбачає покарання у вигляді штрафу від 600 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від 2 до 5 років, або позбавленням волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років або без такого. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, нещодавно на Закарпатті співробітники Служби безпеки України викрили вихідця з Луганщини та місцевого мешканця, які налагодили ретрансляцію заборонених російських телеканалів.

За січень та лютий 2017 року співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили десять адміністраторів антиукраїнських спільнот у соціальних мережах, які координувалися російськими спецслужбами.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY