detector.media
24.03.2017 12:27
27 березня в Києві відкриють меморіальні дошки акторам Бориславу Брондукову та Маргариті Кринициній
27 березня в Києві відкриють меморіальні дошки акторам Бориславу Брондукову та Маргариті Кринициній
У понеділок, 27 березня, о 12:00 відбудеться відкриття меморіальних дощок артистам Маргариті Кринициній яка зіграла народну улюбленицю Проню Прокопівну, і Борислава Брондукова, відомого завдяки фільмам «Афоня», «Осінній марафон», «Пригоди Шерлока Холмса і доктора Ватсона» та іншим.

Захід відбудеться за адресою: м.Київ, бульвар Амвросія Бучми, 8 (масив «Березняки»).

Саме у цьому будинку свого часу жили відомі актори: Маргарита Криницина – з 1970 року і до самої смерті у 2005 році, Борислав Брондуков – з 1970 до 1985 року. Жителі будинку пишаються історією свого житла та відомими сусідами і знаходять можливість розповісти про це гостям.

Подія приурочена до Міжнародного дня театру. Адже одна з кращих театральних робіт Маргарити Василівни принесла великий успіх акторці – роль Аеліти у виставі «Приємна жінка із квіткою і вікнами на північ» (реж. Е. Радзинський) у Театрі-студії кіноактора у Києві. А Борислав Брондуков, працюючи на заводі «Арсенал», грав у народному театрі, де його і помітив ректор Театрального інституту ім. І.Карпенко-Карого Микола Задніпровський та запросив Борислава Миколайовича вступити до інституту.

Ініціатива належить депутатам мікрорайону Березняки, де власне і розташований будинок, Андрію Страннікову та Віталію Рослякову.

«Під час одного з інтерв’ю, у розмові з журналістами донька кіноакторки Алла Суріна-Криницина, яка пішла по стопах батька і стала сценаристом та кінорежисером фільмів, зізналась, що має мрію розмістити меморіальну дошку на честь своєї мами на фасаді будинку, де вона проживала, – зауважив Андрій Странніков, депутат Київської міської ради, автор ініціативи. – Крім того, до нас, як до депутатів Київради, на особистих прийомах часто звертались мешканці масиву з проханням увічнити пам’ять про видатних березняківців. Тож у нас виникло бажання реалізувати цю ідею і здійснити їх маленьку мрію. Важливо зберігати історію для нащадків та пам’ять про видатних людей, які прославляють не тільки мікрорайон, а всю Україну».

Рішення щодо розміщення меморіальних дощок видатним кіноакторам було одноголосно схвалено 19 вересня 2016 року на засіданні комісії з питань встановлення пам'ятних знаків.

«Варто зауважити, що виготовлення та розміщення меморіальних дощок здійснюється за позабюджетні кошти – відзначив співавтор проекту, депутат Київради Віталій Росляков. – У цей непростий час, коли на Сході нашої держави має місце збройне протистояння, важливо не забувати також і про культуру, приділяти увагу та віддавати належне пам'яті, визначним постатям сучасності, які стали відомими далеко за межами нашого мікрорайону та країни в цілому і якими ми неймовірно пишаємось!».

У відкритті візьмуть участь:

Також на урочистому відкритті виступлять вихованці Студії естетичного розвитку та Гуртка театрального мистецтва Спеціалізованої школи № 327 1-го ступеня з поглибленим вивченням іноземних мов.

Контакти для акредитації: Людмила Гавриш, (096) 789-41-94, lgavrysh@film.ua.

На фото – Борислав Брондуков

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY