detector.media
24.03.2017 11:55
Верховна Рада відмовилася скасовувати закон про е-декларування
Верховна Рада відмовилася скасовувати закон про е-декларування
Сьогодні, 24 березня, Верховна Рада України не змогла відмінити результати голосування за Закон «Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції"», який було ухвалено 23 березня

Про це повідомляє «Українська правда».

За відповідну постанову №6172-П проголосували 46 депутатів при необхідних 226.

За словами одного з авторів проекту постанови Єгора Соболєва, під час ухвалення закону про зміни до е-декларування 23 березня в нього з голосу було внесено багато правок, які зробили норму суперечливою. Зокрема, зазначив він, закон зобов'язує громадські організації подавати електронні декларації разом з чиновниками.

Як писав «Детектор медіа», 22 березня Комітет з питань запобігання та протидії корупції рекомендував Верховній Раді прийняти поправку до Закону України «Про запобігання корупції», яка мала б зобов'язати керівників та засновників ЗМІ подавати електронні декларації. Автором поправки є народний депутат України від «Народного фронту» Тетяна Чорновол.

23 березня Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції"», внесений президентом Петром Порошенком 14 березня і прийнятий за основу 14 березня зі скороченням строку підготовки до другого читання. За документ проголосували 268 ндепутатів. Він був затверджений із правками, внесеними в тому числі з голосу. Були враховані поправки пані Чорновол. Зокрема нею пропонувалося зобов’язати до е-декларування громадські організації, що здійснюють антикорупційну діяльність, а також всіх контрагентів установ та організацій, що отримують кошти з програм міжнародної технічної допомоги, спрямованих на протидію корупції.

Водночас пані Чорновол відкликала внесену раніше норму про вимогу декларування доходів редакторів та засновників ЗМІ.

Виконавча директорка Інститутут масової інформації Оксана Романюк вважає, що документ торкнеться журналістів, і розцінює прийняття цього закону як тиск на роботу медійників.

Виконавчий директор «Центру протидії корупції» Дар’я Каленюк звернула увагу на те, що згідно прийнятому сьогодні Верховною Радою Закону «Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції"» декларувати свої статки доведеться також і підрядникам, які працюють з ГО, що займаються антикорупційними проектами за рахунок донорів.

В українському Посольстві США засудили зміни до закону, що зобов’язують представників громадських організацій подавати електронні декларації.

Фото: 5 канал

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY